La noi problema sta exact invers...Eu am fost ponegrita mereu pe parcursul vizitelor ei de catre intreaga familie si in plus Madalina era sistematic interogata cu privire la viata mea personala. Toate acestea au iesit la iveala de abia in decembrie, cand Madalina a izbucnit in urma unei vizite si mi-a povestit tot ceea ce se intampla (mentionez ca tatal ei o lua o data cam la 2-3 luni). Pana atunci nu mi-a spus niciodata nimic, sesizam doar cand se intorcea acasa ca era mai dragastoasa cu mine si reclama mai multa atentie din partea mea. Eu am vorbit cu tatal ei sa o lase in pace o perioada, sa o sune cat de des poate si sa incerce sa o convinga sa mearga cu el la un film sau la plimbare, intr-o prima faza. Raspunsul primit a sunat ceva in genul ca Mada e doar un copil care fabuleaza si ca daca nu i-o dau cand o cere ma va da in judecata si va veni cu politia dupa ea.#-o
Am o fetita de aproape 10 ani, pe nume Madalina. Sunt divortata de tatal ei din 2002, iar, conform sentintei, Madalina mi-a fost incredintata mie, iar tatal sau are dreptul de a lua la el un week-end pe luna. Desi el nu si-a manifestat acest drept decat o data la 2-3 luni, Madalina a inceput sa imi vorbeasca pe la sfarsitul anului trecut de, sa le spunem, diverse aspecte neplacute la care a fost nevoita sa asiste, prin urmare refuza categoric sa mai mearga la el. Pot modifica sentinta initiala de vizitare? Ce pot face?
De platit se plateste oricum pentru emiterea certificatului de mostenitor. In cazul in care nu deschideti succesiunea la notar in decurs de 2 ani de la deces, dupa aceasta perioada se percepe un impozit de 1 % din valoarea masei succesorale.Celelalte taxe care se percep sunt reprezentate de taxa cadastrala, care se aplica in cazul cand exista proprietati imobiliare intabulate, plus onorariul notarial.
Pentru ca unul din mostenitorii legali sa poata renunta la dreptul sau succesoral este nevoie de declaratia acestuia autentificata notarial. Daca acesta nu se afla in tara, cel mai bine este sa consultati notarul la care v-ati decis sa deschideti succesiunea, sa il intrebati daca accepta ca fratele dvs sa trimita o procura apostilata din tara unde se afla (care va trebui apoi tradusa, legalizata- in principiu acest act nu va fi considerat autentificat aici in Romania, deoarece notarii din strainatate au alt statut)