avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fiica mea nu mai vrea sa isi viziteze tatal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fiica mea nu mai vrea sa isi viziteze tatal

Am o fetita de aproape 10 ani, pe nume Madalina. Sunt divortata de tatal ei din 2002, iar, conform sentintei, Madalina mi-a fost incredintata mie, iar tatal sau are dreptul de a lua la el un week-end pe luna. Desi el nu si-a manifestat acest drept decat o data la 2-3 luni, Madalina a inceput sa imi vorbeasca pe la sfarsitul anului trecut de, sa le spunem, diverse aspecte neplacute la care a fost nevoita sa asiste, prin urmare refuza categoric sa mai mearga la el. Pot modifica sentinta initiala de vizitare? Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 12:49, 12 Martie 2010
Sa introduceti o actiune in instanta, prin care sa solicitati modificarea programului de vizita, solicitind chiar ca aceste vizite sa se desfasoare la domiciliul copilului (al dvs.). Bineinteles ca sustinerea cererii trebuie sa fie bine motivata, argumentata cu stari de fapt determinante si mai ales probata.
Atentie!Chiar daca exista acea hotarare prin care se stabileste un program de vizita, minorul nu poate fi obligat sa-si viziteze tatal.;)
Obligarea unui minor sa accepte sa isis viziteze tatal sau sa aiba relatii cu acesta,poate duce la traumatizarea copilului.
Urmeaza ca tatal sa constate singur atitudinea copilului,eventual acesta din urma sa ii explice tatalui motivele,daca se poate.
presupunand ca dvs. ati fost de acord ca fetita sa fie vizitata si sa-si viziteze tatal si ca tot ce a auzit din gura dvs. in legatura cu el (tata) au fost numai lucruri bune, in acest caz, da e o.k, fetita poate sa doreasca sa nu mai aiba legatura cu tata, insa daca lucrurile nu au stat chiar asa, atunci nu ma mir...:confused: Oricum, ar fi bine sa continuati sa incercati sa o convingeti ( bine inteles, nu cu orice risc) ca are nevoie si de tata si ca e bine si de folos ( nu numai din perspectiva avantajelor materiale) sa se viziteze reciproc si sa petreaca timp impreuna.
va dorim sanatate si multa intelepciune.
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
La noi problema sta exact invers...Eu am fost ponegrita mereu pe parcursul vizitelor ei de catre intreaga familie si in plus Madalina era sistematic interogata cu privire la viata mea personala. Toate acestea au iesit la iveala de abia in decembrie, cand Madalina a izbucnit in urma unei vizite si mi-a povestit tot ceea ce se intampla (mentionez ca tatal ei o lua o data cam la 2-3 luni). Pana atunci nu mi-a spus niciodata nimic, sesizam doar cand se intorcea acasa ca era mai dragastoasa cu mine si reclama mai multa atentie din partea mea. Eu am vorbit cu tatal ei sa o lase in pace o perioada, sa o sune cat de des poate si sa incerce sa o convinga sa mearga cu el la un film sau la plimbare, intr-o prima faza. Raspunsul primit a sunat ceva in genul ca Mada e doar un copil care fabuleaza si ca daca nu i-o dau cand o cere ma va da in judecata si va veni cu politia dupa ea.#-o

Alte discuții în legătură

Incredintare minor marius39 marius39 Fosta mea concubina a castigat in prima instanta incredintarea minorului pe care am atacat-o cu apel.Am dreptul sa merg la gradinita sa o scot pe fetita fara ... (vezi toată discuția)
Vizitarea copilului juliaeva juliaeva Bună seara Vă rog să mă sfătuiţi ce pot să fac, dacă fetiţa mea de 10 ani nu vrea să meargă la tatăl său. În sentinţa de divorţ s-a stabilit ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor soby 27 soby 27 Sunt mamica unei fetite in varsta de 5 ani, cu o hotarare definitiva si irevocabila de incredintare. Divortul este pronuntat de 3 ani si 1/2, exista o ... (vezi toată discuția)