avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

Fosta mea concubina a castigat in prima instanta incredintarea minorului pe care am atacat-o cu apel.Am dreptul sa merg la gradinita sa o scot pe fetita fara sa atrag raspunderea cuiva ptr. asta si ma refer aici la educatoare si la gradinita in general?
Cel mai recent răspuns: gambit , utilizator 12:45, 11 Ianuarie 2011
Nu,trebuie ca sa aveti o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila pentru aceasta.
Evident ca da, aveți aceleași drepturi părintești pana când hotărârea rămâne definitiva și irevocabila.
Puteti solicita si dvs. un program de vizitarea minorului pentru a putea tine legatura cu acesta fara sa aveti probleme. Pana la ramanerea definitiva a hotararii de incredintare aveti aceleasi drepturi, insa copilul nu trebuie sa sufere din cauza acestei hartuieli.
aveti tot dreptul dar trebuie sa va ganditi la copil.Daca mama il "instruieste" impotriva dvs. ar fi bine sa va retrageti sa sa asteptati sa creasca pana va intelege situatia...daca mama nu se gandeste la binele copilului si il intoarce impotriva dvs. nici chiar cu o sentinta favorabila nu veti reusi sa tineti legatura cu minorul.Din pacate, in astfel de situatii, adultii nu se gandesc la binele copilului, ci la ei insisi si la orgoliile lor...Daca mama va face acest lucru, rusine pentru o astfel de mama...nu-si merita copilul si ar trebui sa o lasati in pace...da, este foarte greu, dar merita sa asteptati cativa ani pana copilul creste si va veni de buna voie la dvs....va intreba de tata si va dori sa va cunoasca...
va dorim succes si multa intelepciune
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Suntem in apel si i-am explicat de 1000 de ori ca isi bate joc de propriul copil facand asemenea gesturi prin care isi hraneste orgoliul ei si al parintilor.Azi am fost la gradinita si am chemat-o pe educatoare afara prin intermediul alteia de pe hol sa o intreb de fetita iar dupa educatoare imediat a iesit si fetita mea Anastasia care mi-a sarit in brate si nu amai putut rosti nici macar tata.Era pierduta pur si simplu si eram pe pct sa izbucnesc in plans la vederea supararii pe care o afisa dar am rezistat vorbind intr-una cu ea.Are 3 ani din care pana la separarea noastra a adormit in fiecare noapte cu manuta ei in parul meu si invers.Am fost si vineri la ea la gradinita si era inainte de somn,bineinteles ca a izbucnit in plans.Nu pot sa accept ideea sa renunt la o zi din viata mea in care sa nu o vad.O ador si ma adora.

Alte discuții în legătură

Incredintare minor MIHAELLAA MIHAELLAA Fratele meu are un baiat de 2 ani cu o doamna care si-a dorit sa il pastreze in conditiile in care el i-a spus ca nu vor traii impreuna.Decizia doamnei a fost ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului cu un copil minor adinadan adinadan buna sera! am nevoie de cateva sfaturi...de mai bine de 7 luni eu si sotul meu traim in aceeasi casa dar nu mai suntem impreuna ca si cuplu(am incercat din ... (vezi toată discuția)
Mama singura andrushk andrushk buna ziua!sunt o mama singura.am o fetita de 3 ani si 4 luni.nu sunt casatorita.e recunoscuta de tatal ei.nu m a ajutat la cresterea copilului.ma ameninta ca ... (vezi toată discuția)