avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor

Fratele meu are un baiat de 2 ani cu o doamna care si-a dorit sa il pastreze in conditiile in care el i-a spus ca nu vor traii impreuna.Decizia doamnei a fost de a pastra copilul si fratele meu s-a implicat in plata nasterii, scutecelor, laptelui, doctorilor,diverse lucruri necesare minorului.De 2 luni , mama minorului nu mai doreste sa il lase pe tata sa-si viziteze copilul si a deschis proces pentru incredintare minor, sustine ca vrea sa ii revina deciziile referitoare la copil in exclusivitate si ca nu doreste ca minorul sa aiba relatie cu tatal lui.In ce masura tatal poate sa castige custodia copilului ,mentionez ca il iubeste enorm si isi doreste sa ii ofere o viata buna.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:43, 26 Martie 2011
Copilul a fost recunoscut de catre fratele dvs ?
Eu cred ca a fost recunoscut, doar s-a implicat de cand s-a nascut copilul...scutece.
Daca domnul poate sa dovedeasca faptul ca mama copilului nu este o mama buna poate sa convinga instanta pentru a-i fi incredintat copilul.
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
aly_yoana, utilizator
Da, l-a recunoscut, a fost prezent inclusiv pe parcursul sarcinii , copilul il iubeste foarte mult, de 2 saptamani in schimb nu mai vrea sa vorbeasca la telefon si nici sa vina in vizita , clar ceva se intampla si nu este ok.Putini tati isi doresc o relatie cu copiii lor cand relatia cu partenerul nu merge.Cate cazuri au fost in favoarea tatalui castigate?De ce nu se doreste binele copilului inainte de orgolii???
Dna.Mihaela,
Dna.respectiva trebuie sa-si motiveze intr-un fel refuzul vizitarii copilului de catre tata.
Este dreptul dinsului natural,inainte de cel legal.Aici nu inteleg oamenii,ambii parinti trebuie sa participe la cresterea si educarea rodului iubirii lor,indirerent de cum decurge relatia in timp.Mai presus de orgolii,trebuie sa primeze binele copilului.Doamna,despre care vorbiti ce motive a invocat in actiunea de incredintare a minorului?.Sunt sigura ca fratele dvs.isi iubeste nespus copilul,si va face tot ce este posibil, sustinut si reprezentat de un bun avocat specializat in asemenea cazuri.
Nu va pierdeti speranta,au fost cazuri cind tatii au obtinut incredintarea minorului.
Fratele dvs.cred ca va obtine program de vizitare.Legea este si in favoarea dinsului.
.:luck:
Din punct de vedere juridic ,fratele dvs,trebuie sa formuleze o actiune de incredintare a minorului la instanta de judecata competenta teritorial domiciliului mamei,unde acesta, probabil ,se afla.
Actiunea aceasta trebuie dovedita cu probe(acte,interogatoriu,martori si ancheta sociala),probatorii pe care le va administra si mama copilului in aparare sau in dovedirea unei eventuale actiuni reconventionale.
In functie de probele administrate de parti,instanta,avand in vedere varsta ,nevoile si interesele minorului,referatul anchetei sociale,va dispune care dintre parintii,prezinta cele mai mari garantii din punct de vedere moral,social si material pentru a-i fi incredintat copilul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Esti tata? ai obtinut drept de vizitare sau drept de crestere si educare ? wflea wflea [b]Sunt in situatia in care am vazut ca in Romania instantele decid numai si numai ce spune sau ce este de acord mama, atunci cand este vorba de drepturile de ... (vezi toată discuția)
Tata doar in acte steriel steriel Vreau sa va prezint si eu o situatie delicata pentru mine. Dupa 15 de trait in concubinaj cu un X a rezultat un copil care acum are varsta de 8 ani. Din ... (vezi toată discuția)
stabilire drept vizita gabriel_tatic gabriel_tatic se stipuleaza in lege o limita a dreptului de vizita? in conditiile in care mama se opune din rasputeri ,ce imi poate oferi instanta?mentionez ca pot oferi ... (vezi toată discuția)