avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fiica mea nu mai vrea sa isi viziteze tatal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fiica mea nu mai vrea sa isi viziteze tatal

Am o fetita de aproape 10 ani, pe nume Madalina. Sunt divortata de tatal ei din 2002, iar, conform sentintei, Madalina mi-a fost incredintata mie, iar tatal sau are dreptul de a lua la el un week-end pe luna. Desi el nu si-a manifestat acest drept decat o data la 2-3 luni, Madalina a inceput sa imi vorbeasca pe la sfarsitul anului trecut de, sa le spunem, diverse aspecte neplacute la care a fost nevoita sa asiste, prin urmare refuza categoric sa mai mearga la el. Pot modifica sentinta initiala de vizitare? Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 12:49, 12 Martie 2010
Va sfatuiesc sa cititi cu atentie hotararea judecatoreasca privitoare la asigurarea legaturii minorei cu tatal ei prin vizitare. De asemenea, va sfatuiesc sa va asigurati, pe cat cu putinta un martor care sa constate ca tatal renunta chiar el sa-si mai ia copilul daca acesta plange si nu mai vrea sa mearga la el in perioada stabilita prin hotarare.
Oricum, pentru existenta infractiunii prevazute de art.307 al.2 C.pen. "nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului", cu care banuiesc eu ca va ameninta tatal copilului, trebuie sa poata fi dovedita intentia dvs., iar impiedicarea sa fie una repetata.
Simpla lipsa de dorinta a copilului de a nu merge la tata, nu inlatura insa eventuala raspundere penala. De aceea va sfatuiam anterior, in situatia existentei unor probe ce pot sustine temeinic cererea, sa cereti instantei stabilirea unui alt program si mod de vizitare. Cu toate acestea, trebuie sa intelegeti ca necesitatea mentinerii legaturii dintre parinte si copil este una mai presus de interesele si sentimentele dintre parinti si este legata de interesul minorului, pe care legea l-a avut in vedere in mod predominant si determinant. De aceea, aceasta legatura nu poate fi intrerupta si nicio instanta nu va aproba aceasta intrerupere, decat in situatii exceptionale. Subscriu si eu sfatului dintr-un cuvant al colegei eu.ro.lex : intelepciune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor marius39 marius39 Fosta mea concubina a castigat in prima instanta incredintarea minorului pe care am atacat-o cu apel.Am dreptul sa merg la gradinita sa o scot pe fetita fara ... (vezi toată discuția)
Vizitarea copilului juliaeva juliaeva Bună seara Vă rog să mă sfătuiţi ce pot să fac, dacă fetiţa mea de 10 ani nu vrea să meargă la tatăl său. În sentinţa de divorţ s-a stabilit ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor soby 27 soby 27 Sunt mamica unei fetite in varsta de 5 ani, cu o hotarare definitiva si irevocabila de incredintare. Divortul este pronuntat de 3 ani si 1/2, exista o ... (vezi toată discuția)