avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate energising

Activitate energising

Buna seara.

Am nevoie de un sfat.
In urma cu un an jumatate, fratele meu mi-a facut o imputernicire la notar pentru a putea vinde o camioneta, el lucrand in afara tarii.
Am dat masina unei persoane pe care o cunosteam din vedere, mi-a dat banii si am facut un proces-verbal de mana, spunadu-mi ca vom face actele de vanzare cumparare cat mai curand.
Nu a mai venit sa facem actele, ba mai mult, nu a platit nici la primarie iar de curand, am primit prin posta o amenda pentru ca nu a platit rovigneta.
Acum problema mare este ca nu mai gasesc nici hartia aia pe care am facut-o cu el de mana si nici nu mai are numarul de tel pe care il stiam.
Va rog, ajutati-ma cu un sfat. Ce pot face sa scap de amenda pentru rovigneta?(cartea de identitate este la el) Cum pot dovedi ca nu fratele meu nu a fost la volan?
Exista vreo posibilitate sa radiez masina, sa o scot din circulatie?
va multumesc pentru raspunsuri.
Parintii mei i-au vandut fiicei si ex-ginerelui printr-un act de vanzare cumparare etajul imobilului si 1000 mp indivizi din suprafata totala de 3000mp. In contract s-a specificat ca s-a oferit o anumita suma de bani care, in fapt nu a existat niciodata.
Se poate face rasturnare de act cu acordul parintilor, si a fiicei?
Ce implica?
Multumesc.
Răspuns la discuția cumparare teren in indiviziune
va multumesc mult.
multumesc.
Parintii prin aceasta actiune in granituire pot decide limitele terenurilor sau in instanta si ex-cumnatul ar avea ceva de spus precum ca el ar dori teren si in curte si in mijloc si in spate? La cat de nerusinat este, nu m-ar mira...
Exista si varianta ca parintii sa imi vanda cei 1000 mp si dupa aceea sa introduca aceasta actiune?

Informativ, imi puteti spune cam ce perioada de timp consuma un astfel de proces?
Multumesc.
Va multumesc pentru raspuns. Acum am inteles.
Speram sa fie mai simplu si sa imi vanda locul direct delimitat.
Casa si terenul insumeaza 3000 mp din care parintii mei au facut act de vanzare-cumparare cu sora si cumnatul meu pe nivelul 1 al casei si 1000mp de teren. Parterul si inca 1000 de metrii ii revin fratelui meu iar ultima mie de metrii, care se afla in spate, cu iesire catre o strada secundara si deci unde se poate construi o casa, s-a decis ca imi va reveni mie.
Cumnatul si sora mea au pe contractul de vanzare-cumparare 1000 mp in indiviziune iar pe act scrie ca are acea mie in fata cu strada principala, in spate cu cea secundara, in dreapta cu vecinul din dreapta, in stanga cu vecinul din stanga.
De aici am tras concluzia ca el nu vrea sa semneze din cauza ca terenul lui poate fi oriunde pe acea suprafata de 3000 mp.
De aici marea dilema, din cauza actului care are delimitarile acestea. Daca spuneti ca imi poate vinde strict terenul din spate, fara sa fie nevoie de niciun acord din partea lui, m-am linistit.
Normal, imi dau seama ca nu are ce cauta cu acele cotainere acolo deoarece nu are terenul delimitat.
Nu ma pricep deloc la situatii de genul acesta, va rog sa ma scuzati daca m-am tot repetat fara sa ma fac clar inteles.
Multumesc mult.
Imi cer scuze, probabil ca e foarte logic ce spuneti Dumneavoastra dar daca imi vinde 1000mp ( atat imi revin mie din cei 3000mp) strict pe locul unde se poate construi casa prin act de vanzare-cumparare, intru si eu in indiviziune sau nu mai am nicio legatura cu asta?
Va multumesc.
El nu trebuie sa semneze la notar? Ramane in indiviziune automat pe terenul ramas?Asta e problema mare, ca el nu vrea sa semneze si eu am luat-o de buna ca fara el, parintii nu pot vinde terenul ramas.
Multumesc mult pentru raspuns.