avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovigneta - masina \"vanduta\" fara acte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovigneta - masina "vanduta" fara acte

Buna seara.

Am nevoie de un sfat.
In urma cu un an jumatate, fratele meu mi-a facut o imputernicire la notar pentru a putea vinde o camioneta, el lucrand in afara tarii.
Am dat masina unei persoane pe care o cunosteam din vedere, mi-a dat banii si am facut un proces-verbal de mana, spunadu-mi ca vom face actele de vanzare cumparare cat mai curand.
Nu a mai venit sa facem actele, ba mai mult, nu a platit nici la primarie iar de curand, am primit prin posta o amenda pentru ca nu a platit rovigneta.
Acum problema mare este ca nu mai gasesc nici hartia aia pe care am facut-o cu el de mana si nici nu mai are numarul de tel pe care il stiam.
Va rog, ajutati-ma cu un sfat. Ce pot face sa scap de amenda pentru rovigneta?(cartea de identitate este la el) Cum pot dovedi ca nu fratele meu nu a fost la volan?
Exista vreo posibilitate sa radiez masina, sa o scot din circulatie?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:43, 31 Martie 2011
Mergeti la politie si depuneti o plangere ca ati instrainat bunul si explicati fenomenul. Probabil ca inca mai stiti nr de inmatriculare macar. De amenda nu stiu cum puteti scapa pt ca masina a circulat in ilegalitate si nu aveti cum dovedi instrainarea ei daca spuneti ca ati pierdut PV de vanzare/cumparare. Dupa ce politia il va gasi pe impricinat atunci ati putea sa va socotiti cu el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare autoturism ionelsighireanu ionelsighireanu Scuze pentru revenire,dar voi fi mai concis: Am un autoturism Dacia 1310 din 96 de care nu mai am nevoie si trebuie sa-l casez sau radiez de la ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru savarsirea infractiunii de abuz de incredere ContSters255465 ContSters255465 Ma numesc Tache Ionut si sunt din Suceava, Acum cativa ani urma sa plec in strainatate si i-am lasat spre folosinta camioneta unui prieten cu acte si ambele ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua ! Am primit o amenda pentru lipsa rovinieta prin posta, ideea este ca eu nu mai am masina respectiva deci nu eram eu la volan, chestia este ca ... (vezi toată discuția)