avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta

Buna ziua !
Am primit o amenda pentru lipsa rovinieta prin posta, ideea este ca eu nu mai am masina respectiva deci nu eram eu la volan, chestia este ca masina nu am vanduto cu acte de vanzare cumparare, a fost o intelegere verbala cu mecanicul unde reparam masina, eu lasand masina mea in schimbul alteia din service-ul acestuia , urmand ca fiecare sa utilizeze autovehicolul iar ulterior cand vom avea posibilitatea (financiara) sa facem tranferul autovehicolelor. Acum intrebarea mea este : - Pot contesta amenda ? In procesul verbal se specifica faptul ca se probeaza fapta cu foto nr X seria Y , iar eu daca voi contesta se va dovedi faptul ca nu sunt eu in fotografie, intrebarea mea este daca mai departe va trebui sa indic persoana care era la volan sau e treaba politiei?
Debitorul obligatiei de a plati rovigneta este proprietarul masinii.
Mai bine faceti vanzarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost amendat desi am rovinieta. ce pot sa fac? capris capris am primit un proces verbal de anul trecut luna 10 in care sunt anuntat ca am circulat fara rovinieta proba cu foto. ideea e ca aveam rov. pe tot anul dar din ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie incheiat pe numele proprietarului decedat hunedoreanul hunedoreanul Anul trecut am luat o masina de la o doamna care a avut o dacie de pe sotul decedat. Din pacate nu am verificat daca masina avea rovinieta si in consecinta ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda lipsa rovigneta Simona Anghel Nagy Simona Anghel Nagy Cum se contesta o amenda pentru lipsa rovignetei de catre o persoana care nu a fost in locul si data mentionate in procesul verbal? (vezi toată discuția)