avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Instrainare autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Instrainare autoturism

Scuze pentru revenire,dar voi fi mai concis:

Am un autoturism Dacia 1310 din 96 de care nu mai am nevoie si trebuie sa-l casez sau radiez de la financiar si din circulatie.
Un amic de-al meu,care si-a pierdut Dacia lui intr-un accident,ar vrea sa mai foloseasca Dacia mea,vreo 3-4 ani ,mai mult la tara.
Daca ii dau actele si masina ,sa circule cu masina pe numele meu,orice amenda sau incident,accident eventual,vin la mine,ca eu sint proprietarul.
S-o inmatriculeze pe numele leui,e mai mare daraua decit ocaua: masina valoreaza400-500 eur iar inmatricularea,cca. 400 eur.
Exista vreo modalitate de a-i face o procura sa circule el cu masina mea si sa suporte toate cheltuielile si eventualele consecinte ale unei abateri de la regulile de circulatie? Pentru ca altfel,prieten-prieten,frate-frate,dar eu raspund de orice " eveniment " in care ar fi implicata masina.

Multumesc pentru solutii!
Cel mai recent răspuns: ionelsighireanu , utilizator 12:29, 17 Februarie 2013
Se poate procura notariala dar pentru binele lui,in caz de l opreste politia ,pe tine nu te ajuta,oricum orice amenda se da pe numele lui,mai putin in cazul in care nu este oprit in trafic si se trimite amenda prin posta la proprietar sau cele cu rovigneta care se dau numai pe numele proprietar din certificat.
DAR mai usor faci astfel ,mergi la un birou acte faci cu el un contract de vanzare cumparare,te duci la primarie o radiezi fiscal si i dai certificat fiscal iar el poate sa o tina tot pe numele tau ,in mod normal primaria anunta primaria noului proprietar de instrainare si i fac impunerea de impozit chiar de acesta nu o inscrie,el poate sa o inscrie la el la primarie doar fiscal; dar nu te scuteste de amenzile date prin posta .
Fa un contract de vanzare cumparare si gata. Nu are rost sa te complici cu procura ea are cam aceeasi valoare cu contractul.

Cum zicea cineva mai sus orice ai face, daca el nu isi va inmatricula masina, tie e posibil sa iti vina amenzile care vin prin posta.
Daca te intelegi cu omul si e de buna credinta si are de gand sa plateasca toate taxele (in special rovinieta ca pot sa iti vina si 5 amenzi pe zi de la rovinieta) atunci nu ai de ce sa iti faci grija. Chiar si daca iti vin ceva amenzi tu le vei contesta pe baza contractului de vanzare cumparare dar tot ramane bataia de cap.

De asemenea stabileste clar cu vanzatorul si ai grija sa nu vanda mai departe masina la altcineva.
Multumesc,cred ca o sa fac un contract de vinzare cumparare,sa radiez masina de la financiar si sa circule cu ea asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism vanan vanan am vandut un autoturism Dacia 1310 printr o firma specializata de vanzare-cumparare autovehicule . Firma mi a dat contract de vanzare cumparare si Certficat ... (vezi toată discuția)
Amenda cnadnr pentru o mașină vanduta crisstinn crisstinn Am vândut o mașină în luna martie, în drum spre politie am pierdut certificatul de înmatriculare, pana la urma l-am declarat pierdut dar nu am putut sa ... (vezi toată discuția)
Circulatie auto inscris pe numele altuia catalin6916 catalin6916 Buna seara,sunt nelamurit cu o problema:am cumparat o masina de curand(dacia solentza)si am auzit mai multe pareri.cat pot circula cu masina pe numele ... (vezi toată discuția)