avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Circulatie auto inscris pe numele altuia
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Circulatie auto inscris pe numele altuia

Buna seara,sunt nelamurit cu o problema:am cumparat o masina de curand(dacia solentza)si am auzit mai multe pareri.cat pot circula cu masina pe numele proprietarului?masina nu a fost radiata de la politie,doar scoasa de la fiscal.daca o bag la mine la fiscal este in regula?nu vreau sa o radiez ca stiti cum este cu taxa.am facut cu proprietarul contract de vanzare cumparare. 2)va rog sa-mi spuneti daca pot sa -mi trec numele pe talon si carte fara sa o radiez.daca o radiez, platesc taxa de mediu o mie si ceva de euro.va multumesc mult si astept un raspuns.Cu stima!
Cel mai recent răspuns: kartush1977 , utilizator 15:54, 23 Mai 2013
nu puteti transcrie fara a radia din evidentele fiscale dupa incheierea contractului si completarea fisei de inmatriculare, nu poate fi autoturismul evidentiat fiscal atat la primul proprietar cat si la dvs
Va multumesc pentru raspunsul la intrebarea anterioara,dar mai am o intrebare:pot circula pe numele proprietarului atata timp cat o am inregistrata la circa financiara de sectorul de care apartin?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2013
catalin6916, utilizator
nu recomand astfel de practici, in anumite cazuri poate interpretate ca fiind la limita legii, nu numai din ratiuni de moralitate dar si din considerente pur juridice, in cazul dvs circuland cu masina pe numele fostului proprietar sau in orice alta varianta/artificiu, pot fi cauzate prejudicii ulterioare care conduc la diferende mai greu sau mai usor de solutionat ( taxe amenzi rovigneta, asigurari etc ).
Tot ce trebuie sa faceti este sa NU va treceti numele pe spatele talonului. Sa NU faceti lucrul asta.

Cand sunteti oprit in trafic spuneti ca e masina cumnatului dumneavoastra, nu pomeniti ca ati cumparat-o. De asemenea RCA_ul trebuie facut mereu pe numele celui din talon, nu pe numele dvs.

In momentul de fata indiferent unde este masina la imzpozit si procedand cum am explicat eu mai sus nu puteti risca nicio sanctiune in trafic, la primarie la presedinte la guvern nicaieri.

Tot ce trebuie sa aveti grija este sa nu va fie ridicat talonul (doar proprietarul il poate recupera) si sa platiti rovinieta precum si grija la amenzile de tip camera radar. Pt ca ii vor veni acasa proprietarului si daca il suparati va poate da in judecata sau isi poate radia masina prin judecata.
cosmintt26 a scris:

Tot ce trebuie sa faceti este sa NU va treceti numele pe spatele talonului. Sa NU faceti lucrul asta.


un sfat foarte bun dar instrainarea pe spatele certificatului de inmatriculare trebuie sa o inscrie vanzatorul daca vrea sa nu aiba probleme in viitor intrucat costurile ptr radiere vor fi pe masura. cumparatorul poate vinde masina altcuiva si tot asa. cine o sa traga ponoasele?

Alte discuții în legătură

Problema inmatriculare Hcn167 Hcn167 Buna ziua, Am o intrebare legata de o situatie alambicata. Am cumparat o masina la finele lui 2012. Pentru masina nu s-a platit nici o taxa, vreodata. ... (vezi toată discuția)
Instrainare autoturism ionelsighireanu ionelsighireanu Scuze pentru revenire,dar voi fi mai concis: Am un autoturism Dacia 1310 din 96 de care nu mai am nevoie si trebuie sa-l casez sau radiez de la ... (vezi toată discuția)
Amenzi rovineta els els In anul 2010 am vandut masina.Incepand cu anul 2011 am inceput sa primesc amenzi pt.circulatie fara rovineta.Am trimis contestatie la judecariile de pe raza ... (vezi toată discuția)