avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Circulatie auto inscris pe numele altuia
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Circulatie auto inscris pe numele altuia

Buna seara,sunt nelamurit cu o problema:am cumparat o masina de curand(dacia solentza)si am auzit mai multe pareri.cat pot circula cu masina pe numele proprietarului?masina nu a fost radiata de la politie,doar scoasa de la fiscal.daca o bag la mine la fiscal este in regula?nu vreau sa o radiez ca stiti cum este cu taxa.am facut cu proprietarul contract de vanzare cumparare. 2)va rog sa-mi spuneti daca pot sa -mi trec numele pe talon si carte fara sa o radiez.daca o radiez, platesc taxa de mediu o mie si ceva de euro.va multumesc mult si astept un raspuns.Cu stima!
Cel mai recent răspuns: kartush1977 , utilizator 15:54, 23 Mai 2013
Aveti perfecta dreptate. Dar depinde cum privim problema. Din punct de vedere al vanzatorului eu indrum pe oricine vinde o masina SA SCRIE acest lucru pe talon in rubrica de pe spate. E un lucru FOARTE IMPORTANT in opinia mea si poate avea urmari grave daca nu se scrie.

Eu doar l-am sfatuit pe cel care a deschis topicul cum sa procedeze pt binele lui. In mod normal daca e serios si plateste rovinieta si are grija sa nu ia amenzi la camerele radar nu ar trebui sa fie probleme nici pt vanzator.
Treaba e ca in general putini vanzatori stiu sa scrie pe spate. Nici in cazul celui care a deschis topicul nu a fost scris, el zice ca "sa ma trec pe spate",. deci deduc ca nu e trecut nimeni :)
cosmintt26 a scris:
Dar depinde cum privim problema.


intotdeauna problema trebuie privita din punct de vedere al respectarii legilor iar sfaturile pe care le postam aici trebuie sa fie in acest spirit. cum se spune "sa fie bine pentru toti".:)
poti sa circuli linistit daca nu ai trecut pe talon instrainat catre la data de....eu asa circul din ianuarie si am mai fost implicat si in 2 accidente in care am fost la politie..ei au verificat si asta a fost tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema inmatriculare Hcn167 Hcn167 Buna ziua, Am o intrebare legata de o situatie alambicata. Am cumparat o masina la finele lui 2012. Pentru masina nu s-a platit nici o taxa, vreodata. ... (vezi toată discuția)
Instrainare autoturism ionelsighireanu ionelsighireanu Scuze pentru revenire,dar voi fi mai concis: Am un autoturism Dacia 1310 din 96 de care nu mai am nevoie si trebuie sa-l casez sau radiez de la ... (vezi toată discuția)
Amenzi rovineta els els In anul 2010 am vandut masina.Incepand cu anul 2011 am inceput sa primesc amenzi pt.circulatie fara rovineta.Am trimis contestatie la judecariile de pe raza ... (vezi toată discuția)