avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Problema Inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Problema Inmatriculare

Buna ziua,


Am o intrebare legata de o situatie alambicata. Am cumparat o masina la finele lui 2012. Pentru masina nu s-a platit nici o taxa, vreodata. Masina in momentul achizitiei era deja inmatriculata pe RO. Au decurs urmatoarele: contract vanzare-cumparare, scoaterea masinii de la financiar din partea vanzatorului, intrarea la financiar din partea mea (cumparatorul). Intrebarea este daca pot circula cu masina in acest context in care talonul a ramas pe numele vanzatorului, rca-ul lafel dar contractul de vanz-cump a fost incheiat iar masina este la financiar pe numele meu. Mentionez faptul ca am fost oprit in trafic iar agentul de circulatie mi-a spus ca atat timp cat pe spatele talonului nu este mentionat nimic la rubrica "instrainat catre", pot merge mult si bine asa. Doresc sa clarific situatia pentru mine si am nevoie de o parere autorizata si competenta. Multumesc anticipat pentru suport.


O seara placuta.
Cel mai recent răspuns: cosmintt26 , utilizator 18:53, 19 Martie 2013
Nu puteţi circula mult şi bine aşa deoarece asupra bunului dumneavoastră aveţi, conform evidenţelor legale, numai un drept de folosinţă, nu şi de dispoziţie.
Din punct de vedere juridic trebuie să definitivaţi procedura de transfer al dreptului de proprietate. Luaţi în considerare că veţi avea sub stăpânire un bun care în evidenţele legale nu este al dumneavoastră, spre exemplu în cazul în care veţi avea un eveniment rutier în care nu aveţi nici un fel de vină veţi întâmpina probleme în repararea autoturismului pe asigurarea vinovatului, nu veţi putea încheia nici un fel de contract de RCA etc.
Din punct de vedere rutier nu sunteti pasibil de absolut nimic. Cum bine v-a zis politistul nu riscati NIMIC.
Postul de deasupra mea este corect din punct de vedere legal, insa situatia in fapt este cum am zis eu mai sus. Nu exista nicio cale prin care sa fiti sanctionat. De primarie, de politie de presedinte, de prim ministru, de nimeni.
Daca scria pe talon "instrainat catre" atunci puteati fi sanctionat de catre politistul rutier atunci cand erati oprit in trafic daca treceau 30 de zile de la data instrainarii.

Contract de rca puteti incheia foarte bine nu este necesara prezenta proprietarului pentru incheierea rca-ului. se poate incheia pe internet de exemplu.
Daca sunteti lovit sau loviti pe cineva nu este problema celor de la asigurari ca dvs nu ati inmatriculat masina. Actul de proprietate al masinii este contractul de vanzare cumparare, contract pe care il detineti. Ba mai mult dvs platiti si impozit pe masina.

O singura problema poate fi. Sa aveti grija sa nu aveti abateri care se sanctioneaza cu ridicarea talonului. Pt ca nu il veti putea recupera dvs, ci doar proprietarul. In general talonul se sanctioneaza pt lipsa de itp, de rca, pt folii tobe sport, xenoane etc.
pe termen lung trebuie totusi sa va ganditi sa inmatriculati masina, ma gandesc ca trebuie sa platiti timbrul de mediu si de asta nu puteti inmatricula masina momentan.
Daca nu e o suma exorbitanta atunci strangeti bani, daca e o suma ff mare atunci asta este va obisnuiti cu ideea. Aveti mare noroc ca nu v-a scris proprietarul pe talon "instrainat catre".

Aa, si inca ceva. Incercati sa nu luati amenzi la camerele radar, sau sa circulati fara rovinieta pt ca amenzile vor veni la fostul proprietar acasa. Si omul daca se enerveaza va poate da in judecata si sa va oblige sa inscrieti masina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmitere drept proprietate Hcn167 Hcn167 Buna seara, Am o intrebare legata de o situatie alambicata. Am cumparat o masina la finele lui 2012. Pentru masina nu s-a platit nici o taxa, vreodata. ... (vezi toată discuția)
Legi noi = probleme noi timbrul de mediu LGLro LGLro Buna seara, [b]Poveste mea[/b]: Am cumpărat in aprilie 2012 un autovehicul înmatriculat în Brăila (eu sunt din București) , am încheiat un ... (vezi toată discuția)
Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)