avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenzi rovineta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenzi rovineta

In anul 2010 am vandut masina.Incepand cu anul 2011 am inceput sa primesc amenzi pt.circulatie fara rovineta.Am trimis contestatie la judecariile de pe raza localitatii unde s-a constatat contraventia pt.anularea amenzii.Am inteles ca pt.a nu mai primi amenzi trebuie sa il dau in judecata pe noul proprietar.Eu detin doar adresa din actul de vanzare-cumparare care este in alta localitate decat a mea.Cum trebuie sa procedez sa nu mai primesc amenzi?
Cel mai recent răspuns: els , utilizator 19:07, 3 Decembrie 2012
Daca primiti amenzi de rovinieta inseamna ca nu ati radiat masina pe care a-ti instrainat-o de la politie, iar noul proprietar nu a inmatriculat-o pe numele lui.Procedati in consecinta.
Multumesc pentru raspuns
In momentul instrainarii (anul2010) nu stiam ca trebuie sa merg si la politie sa o radiez .Am sters masina doar din evidenta la circa financiara .
Din anul 2007 nu se mai poate radia masina in lipsa noului proprietar iar acum acesta circula fara rovinieta iar amenzile imi sosesc mie .

Am inteles ca trebuie sa il dau in judecata . Cum se procedeaza pentru ca nu stiu ?
Nu exista ceva mai simplu ?

Va multumesc anticipat pentru raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatie auto inscris pe numele altuia catalin6916 catalin6916 Buna seara,sunt nelamurit cu o problema:am cumparat o masina de curand(dacia solentza)si am auzit mai multe pareri.cat pot circula cu masina pe numele ... (vezi toată discuția)
Circulatie pe drumuri publice cu o masina radiata maryo4ever10 maryo4ever10 Buna ziua, Azi am fost oprit de un echipaj de politie pt. un control de rutina. S-a constatat ca masina pe care o conduc este radiata din evidenta dumnealor ... (vezi toată discuția)
Radiere autovehicul guzanu guzanu Bună seara, am şi eu o mare problemă şi nu prea ştiu cum să o rezolv. in anul 2012 am vândut un autovehicul cu proces verbal de vânzare-cumpărare ... (vezi toată discuția)