avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie mascata - contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie mascata - contract vanzare-cumparare

Parintii mei i-au vandut fiicei si ex-ginerelui printr-un act de vanzare cumparare etajul imobilului si 1000 mp indivizi din suprafata totala de 3000mp. In contract s-a specificat ca s-a oferit o anumita suma de bani care, in fapt nu a existat niciodata.
Se poate face rasturnare de act cu acordul parintilor, si a fiicei?
Ce implica?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2010
energising, utilizator
Cel mai recent răspuns: energising , utilizator 21:30, 20 Aprilie 2010
da, se poate.. cunosc speta dvs...intrati pe mesageria privata
Implica rezolutiunea contractului de VC pe motiv de neplata pretului solicitata de parinti, iar cumparatorul (fiica) sa recunoasca si sa fie de acord.
Dar distractia asta costa o taxa de timbru la valoarea contractului de VC.
Dar ex/ginerele chiar nu are o chitanta?
Parintii au declarat la notariat ca au primit suma de bani, respectiv - pretul. Ce motiv ar mai putea invoca ? Oricum ar trebui sa o cheme in judecata si pe fiica, daca ar sustine ca suma nu a fost platita, iar in contract ar fi fost mentionat ca o parte a pretului urmeaza a fi achitat ulterior incheierii contractului.
Daca toate partile sunt de acord, asa cum spune userul, care ar fi problema?
oricum ar da-o trebuie facut proces

Alte discuții în legătură

Anulare contract de vanzare-cumparare imobil cu clauza de intretinere, in conditiile in care vanzatorii au renuntat ulterior la clauza, iar imobilul este ipotecat Mimi74 Mimi74 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu opinia dvs calificata in urmatoarea situatie: - cu zece ani in urma, socrii au vandut fiicei si ginerelui un imobil, cu ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare-cumparare margareta_71 margareta_71 Se poate anula un contract de vanzare cumparare daca vanzatorul are 84 de ani si a semnat contractul dar nu a primit niciun ban? L-a inselat o nepoata si desi ... (vezi toată discuția)
Donatie bani georgica3591 georgica3591 Inainte de casatoria cu fiica mea, ginerele meu a cumparat un apartament in totalitate cu credit de la banca. In momentul casatoriei cu fiica mea avea avea ... (vezi toată discuția)