avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Activitate olarasu ileana

Activitate olarasu ileana

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cititi Codul Muncii cu articolul despre retinerile salariale.Contabila are dreptate,nu se pot face incasari ca imputatii salariale fara un act doveditor : [ link extern ]
Art. 169. [reţinerile din salariu) :
..........
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
1.De ce cel "agresat" pe nedrept, trebuie sa faca dovada nevinovatiei?
2.Ce se intimpla daca nu se plateste cv.factura?
Daca furnizorul actioneaza debitorul in instanta, pentru recuperare debit, nu trebuie sa faca dovada celor solicitate?(si atunci debitorul se poate apara prezentind realitatea)?
Intreb si eu, nefiind in cunostinta de cauza, dar putind sa o "patesc" si eu.
Pe12.11.2015 salariatul se pensioneaza la limita de virsta.A efectuat concediul de odihna pentru intreg anul 2015.Angajatorul poate sa-i impute diferenta de zile de CO necuvenite sau nu?(cu trimitere si la contractul colectiv de munca nu numai a Codului Muncii)
ce act ar trebui sa intocmeasca sau sa detina o societate comerciala care achizitioneaza de pe piata libera produse agroalimentare cu amanuntul, avind in vedere ca L.nr.145/2014 la Art. 20. prevede - "Dupa 180 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, se interzice utilizarea urmatoarelor documente la cumpararea produselor agricole de la producatori agricoli persoane fizice:
a) borderoul de achizitie (de la producatori individuali) (cod 14-4-13/b), prevazut la nr. IV, nr. crt. 39 - Mijloace banesti si deconturi - din anexa nr. 2 la Ordinul ministrului economiei si finantelor nr. 3.512/2008 privind documentele financiar-contabile, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 870 si 870 bis din 23 decembrie 2008, cu completarile ulterioare;"
Răspuns la discuția Ipoteca legala in favoarea
Asociatia a inscris la Registrul de carte funciara privilegiul imobiliar, nu ipoteca.

Multumesc de raspunul f.edificator elga50!
Permiteti-mi sa va citez din "INCHEIEREA nr........DISPUNE : ......se intabuleaza dreptul la IPOTECA LEGALA in val.....in favoarea Asociatiei de propr." anexat EXTRAS DE CARTE FUNCIARA.....C1....C2 intabulare,drept de IPOTECA LEGALA in val....1. Asociatia de propr." ;
Poate nu inteleg eu bine termenii.
> Asociatia de proprietari a solicitat instituirea unei ipoteci asupra apartamanetului unui locatar(proprietar) cu restante la cheltuielile de intretinere, pe anul 2014, de 7 luni, in val.de 1400 lei.
> Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara a admis cererea Asociatiei de Proprietari si a intabulat dreptul de IPOTECA LEGALA, cu data de septembrie 2014, in favoarea Asociatiei de Proprietari.
> Apartamentul mai este intabulat in anul 2007,luna sept., cu un Contract de Ipoteca al unei Banci, pentru acordarea unui credit, credit care expira in anul 2032 si care, credit, este in curs de derulare, cu plata ratelor la zi.
INTREBARE :
1. Ce actiune ar trebui sa intreprinde proprietarul imobilului, pentru reexaminarea situatiei,deoarece Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, prin COMUNICAREA adresata acestuia face precizarea\"cu drept de reexaminare in termen de 15 zile de la comunicare\" ? #-o
2. Ce actiune ,se presupune ,a urma sa intreprinda Asociatia de Proprietari, atita timp cit Banca(ca prim beneficiar al ipotecii) nu actioneaza in nici un fel deoarce creditorul este bun platnic si cu plata ratelor la zi ? #-o
Multumesc, anticipat, de colaborare si ajutor!
Au platit lunar timp de 2 ani,ceilalti 2 ani lasandu-mi mie aceasta sarcina,fiindca au plecat din tara. Spre sfarsitul celui ce al 4lea an,cei de la banca au inceput sa sune sa imi zica ca,efectiv, nici un ban nu a fost achitat din credit.

Nimeni nu a observat aceasta anomalie? in nici un caz banca nu te contacteaza abia dupa 4 ani de restanta; chiar de a doua zi de rata restanta la scadenta, banca se pune pe "telefon si il inroseste" sunind la debitorul restantier, ulterior face si instiintare prin posta la adresa mentionata in dosarul instrumentat al creditului.
Trebuia sa mergeti din prima la banca cu chitantele doveditoare, sa lasati o cerere scrisa cu referire la nr.chitantelor, data si suma platita; asemenea situatii nu se rezolva prin telefon mai ales cond e vb.despre atitea bani.
Ma scuzati ca m-am bagat si eu in discurie desi nu sint in domeniu.
Cu dosar in instanta cred ca trebuie procedat cum v-au sfatuit cei din acest forum care au pregatirea si expierenta necesara.
Va urez succes, sa dea Domnul sa reusiti dovedirea platii creditului.
O zi buna la toata lumea!
Dosar de pensionare aprobat cu data de 01.01.2011 unde in decizia de pensionare, la numarul total puncte realizate indicele de corectie este 0.
Pensia rezultata la acest dosar este anticipata partial dar nepusa in plata pe motiv ca titularul a ramas in cimpul municii, obtinind venituri salariale.
Intrebare : acest dosar intra sub incidenta OUG Nr. 113/2013 privind unele măsuri bugetare art. 2 ? (citez din OUG :"(2) În situaţia persoanelor prevăzute la alin. (1), indicele de corecţie se aplică asupra punctajului mediu anual cuvenit sau aflat în plată la data înscrierii iniţiale la pensie." de aici eu inteleg ca se aplica si la deciziile de pensionare care nu sint in plata - astept si alte pareri).:-/
Multumesc pentru ajutor.
Din pacate, conform art. 106, alin. (3) din Legea nr. 263/2010, decizia de pensie putea fi anulata doar in termen de 30 zile de la comunicare.


Conform art.149 alin (4),decizia de pensionare necontestata in termen este definitiva,ori eu am contestat-o si nici pina in prezent nu am primit sentinta civila prin care am pierdut procesul intetat;
INTREBARE : la data primirii sentintei civile pot sa trimit cerere de anulare a dosarului de pensionare anticipata partial mentionat aici?

Imi scuzati insistenta dar avind in vedere ca la aceasta data decizia de pensionare nu este definitiva,prin contestarea ei,nu este un atuu legal la solicitarea anularii dosarului de pensionare ?(bineinteles respectind cele 30 de zile din art.106, alin.(3) din L.263/2010,dar de la data primirii sentintei civila definitive si irevocabila)
@ Carp Mircea

Multumesc de raspuns!
De ce,poate puteti sa-mi specificati temeiul legal(multumesc anticipat).


@ BODEALEX

Multumesc de raspuns!
Va rog sa faceti trimitere si la articolul de lege(multumesc anticipat)