Multumesc Freeelis...da, stiu ca prin decizie interna putem pune aceste zile in plus... dar... seful momentan e la stadiul de... hai sa vedem cate zile ofera alte companii software... si pe urma se decide daca va da zile in plus ori ba :(
Inca astept raspunsurile pentru intrebarile 2 si 3, va multumesc mult.
Va multumesc pentru clarificarile privind durata minima... sa inteleg deci ca in prezent, 20 zile minime sunt pentru concediul annual de odihna... eu stiam de 21 zile si asa am aplicat tuturor colegilor, dar primii angajati in firma respective au fost in 2003... cred ca asa era atunci, 21 zile de am aplicat astfel legea.
as dori sa aflu urmatoarele informatii:
1. care este durata minima a concediul de odihna anual? Eu stiam de 21 zile, seful zice 20 zile...
2. o firma de software, cu aprox 20-25 angajati, cate zile de concediu ofera intr-un an?
3. firma de software, ofera concediu diferit pentru vechimea in munca? daca da, cate zile in plus si ce vechime minima in munca?
din cauza modificarilor aduse codului fiscal, as vrea sa ma asigur daca firma mai este scutita de plata impozitul pe dividende, ca si pana acum.
Firma romaneasca are asociat unic o persoana juridica straina din UE, si este detinuta de aceasta, de mai bine de 5 ani...
Dupa atatea modificari ale legislatiei romanesti, ramane in continuare scutita de la plata impozitului pe dividende ca si pana acum?
sunt PFA, inregistrata la Registrul Comertului... cod caen 6209: Alte activitati de servicii privind tehnologia informatiei
Pe decizia de impunere la Adm. Financiara... este bifata rubrica de venituri comerciale....
Referitor la normele de aplicare din 1 Iulie..... am venituri din profesie liberala sau activitate independenta? (mentionez ca sunt programatoare, cu diploma de licenta la Politehnica)
Platesc taxe mai mari din1 Iulie sau doar 16% impozit si 5,5% sanatatea?
Va multumesc mult pentru eventualele lamuriri,
o dupa-amiaza placuta!
firma la care lucrez, presteaza servicii catre o firma din UE.
Factura o intocmim la cursul BNR, dar cand facem schimbul valutar la data incasarii facturii la banca cu care lucram, iar acesta mereu este sub cursul oficial al BNR, atunci firma are mereu in contabilitate diferente de curs valutar, fiindca contabila inregistreaza veniturile la cursul BNR din ultima zi a lunii si nu cel al bancii comerciale.
Ar fi corect daca am inregistra veniturile la cursul de schimb al bancii comerciale folosit in ziua schimbului valutar, dupa incasarea facturii?