avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Activitate andreea81alx

Activitate andreea81alx

Răspuns la discuția dosar penal inselaciune
la dosar nu s-au depus probe ptr ca nu mi le-a cerut nimeni. In momentul cand am mers la politie ptr a da declaratie mi s-a spus ca situatia mea nu este complicata si ca interesul lor este sa-l gaseasca pe autorul de fapt , cel ce lucra la firma de intermediere a creditelor bancare si care totodata a intocmit dosarul ptr obtinerea creditului. Sincera sa fiu mi-am imaginat ca sunt un simplu martor si ca declaratia mea se va alatura multelor deja existente ca proba pentru retinerea autorului.
Pana in prezent am colaborat atunci cand am fost solicitata: mai exact am mers la politie si am dat declaratie atunci cand am fost citata. Cand am primit citatia de la parchet,la distanta de 2 ani , eram plecata deja din tara , dar repet , sora mea a mers si a anuntat acest lucru .
Da am primit citatie in instanta. Pe data de 15 iulie ar trebui sa fiu la proces in instanta
Nu am nici o dovada ca - intermediarul - mi-a propus folosirea adeverintei false insa cercetate in acest dosar sunt si alte persoane care au patit la fel ca si mine. Banca nu a solicitat niciodata banii iar cand am mers la banca sa achit rata mi s-a spus ca este contul blocat momentan. Plecarea din tara nu a coincis cu data aflarii ca acest caz e cercetat ci la un an si jumatate dupa. Am fost chemata si la politie unde am depus declaratie si am explicat ce s-a intamplat , insa nu mi-am imaginat niciodata ca este asa de grav. Acum doua luni am primit acasa citatie de la parchet iar sora mea a mers si a dat declaratie spunand ca nu sunt in tara.
Domnule avocat ,scuzati-mi indrazneala dar cred ca trageti concluzii pripite atunci cand afirmati ca poate implicatia e mai mare si ca cine stie ca nu are sanse nu isi angajeaza avocat.faptele sunt cum le-am prezentat. Pe scurt am mers la o firma de intermediere credite bancare ,vazand ca nu ma incadrez in conditiile bancii un angajat de acolo mi-a propus sa ma ajute cu o adeverinta falsaeu am fost deacord ,el a intocmit dosarul ,l-a depus la banca creditul a fost aprobat ,eu am mers sa semnez contractul si sa ridic banii la banca. Aici se termina tot.Pentru a intelege de ce nu stiu ce sa fac, va spun si faptul ca in urma cu mai putin de 2 ani mi-am pierdut ambii parinti si am plecat in strainatate pentru a incerca sa supravietuiesc in conditiile in care in tara ramasesem fara loc de munca si nu gaseam sa ma angajez nicaieri. As reusi sa-mi cumpar bilet de avion sa vin in tara dar cu siguranta nu as avea banii necesari angajarii unui avocat. In conditiile in care d-voastra imi spuneti ca fara o aparare buna nu sunt sanse sa scap fara a fi inchisa,stau si ma gandesc ce ar trebui sa fac.........De aceea am intrat pe acest forum ,sa aflu gravitatea inconstientei mele de atunci si sa iau o decizie in cunostinta de cauza
Inteleg foarte bine ca a te ascunde nu este o solutie dar pe de alta parte de data asta ma simt depasita de situatie. Nu m-am gandit nici un moment in ce ma bag in disperarea momentului acela iar acum dupa 3 ani sa ma trezesc cu asta chiar nu ma asteptam. Nu -mi vine sa cred ce se poate intampla dintr-o prostie si faptul ca nu exista solutii decat inchisoare ma dezarmeaza complet pentru ca simt ca lupt cu morile de vant. Probabil asta imi demonstreaza ca orice tampenie in viata asta se plateste. Nu ma simt o infractoare dar in fata legii asta sunt de fapt
creditul a fost de 5000 ron, insa ratele nu s-au rambursat deoarece imediat dupa acordarea creditului banca a sesizat neregula si s-a inceput urmarirea cazului, contul fiind blocat. Inteleg din cele spuse de d-voastra ca pentru o astfel de incadrare este aproape imposibil sa obtin o pedeapsa cu suspendare?
Buna ziua!
As vrea sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate. In urma cu 3 ani aveam nevoie disperata de bani din cauza starii de sanatate a mamei mele. Avand salariu minim pe economie nici o banca nu-mi acorda credit. La una din firmele de intermediere a creditelor am gasit o persoana -amabila- care mi-a spus ca ma poate ajuta intocmindu-mi o adeverinta de venit falsa in schimbul unui procent din creditul ce urmeaza sa-l obtin. In disperare de cauza am fost de acord. Totul a iesit insa la iveala iar acum am fost citat intr-un proces unde sunt inculpat de inselaciune(art.215 cp legea 39/2003 0. Avand in vedere ca sunt complet depasit de situatie si nici nu am resursele financiare ca sa pot consulta un avocat v-as fi tare recunoscatoare daca mi-ati putea spune cat de grava este problema si care ar putea fi consecintele. Mentionez de asemenea ca eu acum sunt plecata din tara si nu stiu daca ar trebui sa ma intorc si sa iau poarte la proces sau nu. Va multumesc din suflet ptr ajutor.
Răspuns la discuția executare silita
Pentru a deschide succesiunea e nevoie si de prezenta surorii mele, iar ea nu este in tara. Ar mai putea fi varianta unei imputerniciri facute la consulat dar ea merge pe principiul ca atata timp cat n-o intereseaza mostenirea nici nu se agita sa-mi trimita acea imputernicire. Apoi suma datorata este de 7700 in 3 zile . Din punct de vedere financiar imi este imposibil sa o achit. Nu am acesti bani noi traind in momentul de fata ca majoritatea romanilor , de azi pe maine. Sunt disperata si nu gasesc nici o cale de rezolvare,in conditiile in care nici nu cunosc legile si procedurile in astfel de cazuri
Buna ziua!

Va rog din suflet sa ma ajutati intr-o problema. Tatal meu a facut o descoperire de card pe cardul de salariu,urmand ca suma datorata sa ii fie retinuta de banca lunar odata cu intrarea salariului pe card. Intre timp tatal meu a decedat. Noi suntem 3 frati (mentinez ca si mama a decedat in anul 2008 cu o luna inaintea tatalui) toti trei majori. Suzccesiunea inca nu s-a facut deoarece sora mea e plecata din tara si pana a cum nu a reusit sa vina. De ceva timp primesc somatii de executare silita pe numele tatalui pentru debitul pe care il are. Intrebarea mea este. Poate fi executata silit o persoana care a decedat? Casa fiind inca pe numele tatalui , poate fi scoasa la licitatie prin aceasta hotarare de executare silita?