Trebuie sa veniti la proces.
Trebuie sa va angajati avocat.
Altfel riscati sa ajungeti la inchisoare.
Sincer, nu stiu ce sa va sfatuiesc , s-a pus in miscare actiunea penala, veti fi judecata in lipsa si probabil condamnata. Nu va veti putea prevala de faptul ca nu ati stiut de proces, deoarece ati fost legal citata. In functie de contributia dvs. la comiterea faptei, de toate circumstantele, vi se va individualiza pedeapsa. Ar fi fost indicat sa va angajati aparator, sa prezentati probe in circumstantiere, poate in acest fel ati fi obtinut o pedeapsa cu suspendare. Se pare ca exista un concurs de infractiuni, inselaciunea si aderarea la un grup in vederea savarsitrii de infractiuni. Vi se va aplica pedeapsa pentru fiecare, daca veti fi gasita vinovata, urmand a vi se aplica pedeapsa cea mai grea, si chiar sa fie adaugat un spor de pedeapsa .Daca veti alege sa nu va prezentati la proces , si vi se va aplica o pedeapsa, veti putea fi in situatia in care sa se emita un mandat de arestare european si sa fiti adusa in tara in vederea executarii pedepsei.Daca nu veti fi gasita, va trebui sa asteptati cine stie cat pana se va implini termenul de prescriptie a executarii pedepsei.Acestea sunt ipotezele pe care le vad eu, insa, totul depinde de probele existente la dosar, de felul in care va aprecia instanta periculozitatea faptei, de aceea, nu va pot spune ce pedeapsa veti primi sau daca veti fi achitata.
Sunt de acord cu expunerea colegei @ legally .
Initierea ,constituirea , aderarea,sprijinirea la un grup infractional in vederea savarsirii de infractiuni , este o infractiune cu un grad de pericol social ridicat . Depinde bineinteles si de valoarea prejudiciului creat prin creditul contractat . Valoarea ratelor rambursate , daca s-a rambursat o parte din el sau l-ati facut uitat dupa ridicarea banilor .
Oricum , personal nu prea cred ca ati avea sanse de suspendare a executarii pedepsei , tinand cont de gravitatea incadrarii faptei . Insa depinde de probele de la dosar . Iar aprecierile mele sunt generale , intrucat nu cunosc datele de la dosar . Mi-am exprimat opinia in ipoteza
creditul a fost de 5000 ron, insa ratele nu s-au rambursat deoarece imediat dupa acordarea creditului banca a sesizat neregula si s-a inceput urmarirea cazului, contul fiind blocat. Inteleg din cele spuse de d-voastra ca pentru o astfel de incadrare este aproape imposibil sa obtin o pedeapsa cu suspendare?
Infractiunea de la art 8 din L 39/2003 de initiere, aderare, sprijinire a unui grup infractional in vederea savarsirii de infractiuni , se pedepseste cf codului penal . In cazul dvs sunt aplicabile disp. art 323 CP - asocierea ptr savarsirea de infractiuni (pedeapsa este de la 3 la 15 ani ) plus inselaciunea , aplicandu-se astfel concursul de infractiuni , la care se poate adauga si un spor in dozarea pedepsei . Ar trebui cel putin sa depuneti diligente fata de banca in vederea restituirii prejudiciului , inainte de a se pronunta instanta . V-ar ajuta foarte mult . Trebuie sa dati dovezi temeinice de indreptare , sa colaborati cu organele judiciare in vederea aflarii adevarului si tragerii la raspundere a tuturor celor vinovati . Circumstantierea personala are importanta sa in dozarea pedepsei . Bineinteles , si persoana care v-a intocmit adeverinta va raspunde penal .
Nu stiu daca este o solutie sa va ascundeti si sa lasati procesul in voia sortii . Dvs stiti mai bine , insa organele judiciare romanesti coopereaza cu cele internationale prin birouri speciale de legatura si puteti fi descoperita si in strainatate .