intr un caz de infractiune alcoolemie la volan. as dori ca procesul sa se termine mai repede.si as dori ca martorii in circumstantiere sa fie audiati la primul termen daca binenteles judecatorul accepta. sa incerc oare se poate?din experienta celor ce au avut asemenea dosare.
multumes
Eu, ca si consilier juridic stagiar, am asistat la multe procese( inclusiv penale) si am observat mai multe cazuri cand s-a admis proba testimoniala si administrarea imediata a acesteia ( daca cealalta parte nu se opune); in cazul dumneavoastra, reprezentantul Ministerului Public, adica procurorul sa nu faca opozitie.
Depinde de instanta.
Daca martorii ar fi prezenti si nu exista alt motiv de amanare a cauzei nu vad de ce nu ar putea fi audiati.
Amanarea se face pentru citarea martorilor si a altor parti din proces ( daca nu au fost legal citate).
Aceasta este dorinta dvs,dar pot fi multi factori care sa determine amanarea cauzei,cum ar fi lipsa de procedura cu partile sau cu una dintre ele,lipsa de aparare,etc.
Aduceti martorii si daca se va putea instanta ii va audia,dupa ce in prealabil se va pronunta asupra probatoriilor.
Succes !
Nu cunosc datele dosarului dvs. insa in locul dvs. nu m-as grabi sa administrez la primul termen de judecata martorii in circumstantiere, pentru urmatoarele considerente:
-exista posibilitatea ca recoltarea de probe de sange sa fi fost facuta cu incalcarea disp.legale in materie, respectiv cu seringa si ac si nu cu o trusa speciala,caz in care se poate invoca nulitatea absoluta a probei care practic duce la condamnarea dvs.,
-apoi exista posibilitatea sa nu fie recoltata a doua proba, asa cum prevede legea sau sa nu se fi recoltat in timpul prevazut de lege,
-este necesara audierea martorilor rezultati din acte pentru a stabili in concret imprejurarile in care a fost comisa fapta,
-este necesara administrarea de probatorii in circumstantiere ,martori dar si inscrisuri,
-nu va grabiti pentru ca in situatia unei aparari deficitare, riscati o pedeapsa cu executare in regim de penitenciar, pentru ca personal am obtinut pedepse cu suspendarea conditionata insa am colegi care desi au avut clienti aflati la o prima abatere a legii penale au primit pedepse de 6 luni inchisoare,
-consider ca, chiar si in cazul unei pedepse cu suspendarea conditionata a executarii ped. este foarte important cuantumul, pentru ca pot fi pedepse sub un an cu retinererea cicumstantelor atenuante sau peste un an sau mai mari, la care se aduga inca doi ani, totalul termenului de incercare fiind rezultatul adunarii dintre cuantumul pedepsei plus cei doi ani prevazuti de lege.Sfat-anagajati avocat. ;)