avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ajutor cu privire la administrarea probelor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ajutor cu privire la administrarea probelor

Am depus cerere de probatorii in instanta, intr-un dosar penal si am cateva nelamuriri la care va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns.
1. La primul termen, cand am depus cererea, instanta a dat solutia:
"Solutia pe scurt: Pentru administrarea probelor propuse, amână cauza la data de XXX" Am aflat in urma conversatiei telefonice la arhiva, ca a fost admisa proba cu acte in circumstantiere, iar cu privire la celelalte probe noi nu s-a pronuntat? Care este termenul in care instanta este obligata sa se pronunte daca admite sau nu probele solicitate? Credeti ca se poate pronunta la urmatorul termen stabilit in solutia pe scurt?
2. Care este temeiul de drept pentru teza probatorie si cand trebuie depusa respectiva teza? Exista vreun model, in cauzele penale?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 00:43, 14 Decembrie 2014
depinde de momentul in care va aflati in acest proces si depinde de faza procesuala in care se afla dosarul acesta. puteti sa fortati nota si sa va adresati dlui presedinte si sa faceti o solicitare scrisa, in care sa precizati ca avand in vedere probatoriul discutat la termenul x, intelegeti sa aduceti ca proba urmatoarele inscrisuri:........, urmatorii martori 2 sau 3.....cu domiciliul in.........fiecare si alte probe.....
Multumesc Avocat Myra Cimpean pentru raspunsul prompt.
dosarul a trecut de camera preliminara si a avut primul termen de judecata la instanta de fond. La acest termen am depus cererea de probatorii, in care am depus si inscrisuri in circumstantiere (care au fost admise) si probe cu inscrisuri si am solicitat audierea partii vatamate, a unui martor al partii vatamate si al altui martor care s-a autodenuntat (prin autodenunt trimis la instanta) - cu privire la aceste probe instanta a amanat pronuntarea pentru administrarea probelor "pentru administrarea probelor propuse, amână cauza la data de XXX" .
Nu s-a discutat nimic, decat am depus cererea de probatorii.
Se poate pronunta instanta, daca admite sau nu probele solicitate, la urmatorul termen sau ar fi trebuit sa se pronunte prin incheierea de sedinta de la primul termen?
partea vatamata este audiata prin lege, nu trebuie sa propuneti dvs asta.
daca ati dat numele martorilor si adresele, este posibil sa fi acordat termen ca sa-i citeze la casele lor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota de probe - teza probatorie Nina1 Nina1 Va rog ajutati-ma cu un model de intocmire de nota de proba- teza probatorie. Unde as putea gasi informatii despre acestea? Cu stima (vezi toată discuția)
Ce inseamna teza probatorie ? oanaportar oanaportar in instanta, judecatorul mi-a cerut ca la urmatorul termen de judecata sa prezint teza probatorie in ceea ce priveste martorii propusi de mine printr-o cerere ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar - mijloace de proba : martori, expertiza nalisoru nalisoru Va rog frumos detaliati-mi daca se poate ce inseamna urmatoarele : \'\' sa depuna nota de probe in care sa indice teza probatorie pentru proba testimoniala si ... (vezi toată discuția)