avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... PARTAJ JUDICIAR - mijloace de proba : martori, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

PARTAJ JUDICIAR - mijloace de proba : martori, expertiza

Va rog frumos detaliati-mi daca se poate ce inseamna urmatoarele :
'' sa depuna nota de probe in care sa indice teza probatorie pentru proba testimoniala si obiectivele expertizei solicitate ''
- ce inseamna '' nota de probe
- ce inseamna sa indic teza probatorie pentru proba testimoniala
Mai pe intelesul unei doamne de 58 de ani va ro frumos.

Va rog fumos . Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 20:30, 15 Martie 2013
Sa aratati ce probe doriti sa folositi in proces, si scopul pentru care doriti acest lucru, ce vreti sa demonstrati cu asta.
Teza probatorie inseamna sa explicati instantei ce doriti sa dovediti cu proba pe care o solicitati. In cauza ati solicitat proba testimoniala cu doi martori dar nu ati depus o lista cu numele si adreseloe lor si nu ati precizat ce anume fapte doriti sa l;e dovediti prin audierea martorilor. De aceea va cere sa depuneti o nota scrisa.
Ati solicitat proba cu expertiuza insa nu ati precizat ce anume doriti sa stabileasca expertul , care sunt obiectivele pe care le va avea in vedere acesta : identificae imobil, evaluare , modalitati de partajare etc .Angajati avocat si se va ocupa el de toate acestea .
si o fac in scris ca un fel de intimpinare sau ce forma juridica sa i dau ?sa arat ce anume sa ceara de la martori , de la inscrisuri etc ? cam ce forma sa i dau ?? acolo indic inscrisurie si ce doresc de la eele si ce vreau sa reiasa de la martori ?
o depun la dosar sau in fata instantei ?
Nota de probe se face in scris si se depune la termenul de judecata. Trebuie sa contina : instanta , numele dosarului, termenul, datele dvs de identificare si calitatea pe care o aveti in proces si teza probatorie. Teza probatorie insemana ca urmeaza sa solicitati proba testimoniala cu 1 martor sa spunem - precizati ce doriti sa dovediti dvs prin marturia sa. In ceea ce priveste expertiza, obiectivele acesteia se refera tot la ce doriti sa stabileasca expertul: valoarea unui imobil, spre exemplu.
Foarte bune indicatiile si va multumesc . Cum sa intitulez lucrarea ? Intimpinare sau cum ?

Alte discuții în legătură

Ce inseamna teza probatorie ? oanaportar oanaportar in instanta, judecatorul mi-a cerut ca la urmatorul termen de judecata sa prezint teza probatorie in ceea ce priveste martorii propusi de mine printr-o cerere ... (vezi toată discuția)
Nota de probe - teza probatorie Nina1 Nina1 Va rog ajutati-ma cu un model de intocmire de nota de proba- teza probatorie. Unde as putea gasi informatii despre acestea? Cu stima (vezi toată discuția)
Citatie Serin20 Serin20 Buna seara, ma poate ajuta si p mine cineva, am despus plangere contraventionala acum cateva luni. Am primit azi citatie prin care mi se cere: \\"*Precizati ... (vezi toată discuția)