Buna ziua!
As vrea sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate. In urma cu 3 ani aveam nevoie disperata de bani din cauza starii de sanatate a mamei mele. Avand salariu minim pe economie nici o banca nu-mi acorda credit. La una din firmele de intermediere a creditelor am gasit o persoana -amabila- care mi-a spus ca ma poate ajuta intocmindu-mi o adeverinta de venit falsa in schimbul unui procent din creditul ce urmeaza sa-l obtin. In disperare de cauza am fost de acord. Totul a iesit insa la iveala iar acum am fost citat intr-un proces unde sunt inculpat de inselaciune(art.215 cp legea 39/2003 0. Avand in vedere ca sunt complet depasit de situatie si nici nu am resursele financiare ca sa pot consulta un avocat v-as fi tare recunoscatoare daca mi-ati putea spune cat de grava este problema si care ar putea fi consecintele. Mentionez de asemenea ca eu acum sunt plecata din tara si nu stiu daca ar trebui sa ma intorc si sa iau poarte la proces sau nu. Va multumesc din suflet ptr ajutor.
In functie de pozitia adoptata de dvs ,in functie de probe,de acoperirea partiala sau totala a prejudiciului veti fi condamnata,iar cum v-au explicat colegii condamnarea pentru faptele retinute nu este una mica.
Angajati un avocat care sa va reprezinte,furnizati-i toate actele cu problemele pe care le-ati avut(decesul parintilor,etc) sau prezentati-va si administrati probe in aparare si in cicumstantiere.
Eu nu cred totusi intr-o pedeapsa cu suspendarea executarii,mai curand sunteti expusa la o pedeapsa cu privare de libertate.
Eu nu inteleg de ce nu a depus la dosar inca din faza de urmarire penala probe in circumstantiere.
Probabil ca nu a stiut si nici organul judiciar nu i-a spus.
Cu siguranta ca simpla prezenta fara sa se apere nu ar fi chiar suficienta pentru o pedeapsa cu suspendare.
Oricum, daca nu obtine din prima instanta o pedeapsa cu suspendare greu se mai poate obtine apoi...
la dosar nu s-au depus probe ptr ca nu mi le-a cerut nimeni. In momentul cand am mers la politie ptr a da declaratie mi s-a spus ca situatia mea nu este complicata si ca interesul lor este sa-l gaseasca pe autorul de fapt , cel ce lucra la firma de intermediere a creditelor bancare si care totodata a intocmit dosarul ptr obtinerea creditului. Sincera sa fiu mi-am imaginat ca sunt un simplu martor si ca declaratia mea se va alatura multelor deja existente ca proba pentru retinerea autorului.
Am avut situatii in care s-a aplicat amenda administrativa pe astfel de fapte, dar in general se trimite la instanta.
Poate ca aveati si dvs. aceasta sansa dar ati ratat-o...poate ca se putea sa fie cum ati considerat...
Cu avocat angajat poate ca se ajungea...
Acum deja riscati mult daca nu va aparati.
Mergeti la proces.
Reclamatie
nci
am fost reclamata la politie de catre un barbat bolnav psihic , inregistrat in evidentele speciale de 7 ani. As dori sa stiu daca politia poate lua in ... (vezi toată discuția)
Fals in acte la banci
saria
Buna , as dori sa stiu la se s-ar putea astepta un prieten care a facut fals in acte la solicitarea unui credit, care l-a si primit si acum este cautat de ... (vezi toată discuția)