Buna ziua!
As vrea sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate. In urma cu 3 ani aveam nevoie disperata de bani din cauza starii de sanatate a mamei mele. Avand salariu minim pe economie nici o banca nu-mi acorda credit. La una din firmele de intermediere a creditelor am gasit o persoana -amabila- care mi-a spus ca ma poate ajuta intocmindu-mi o adeverinta de venit falsa in schimbul unui procent din creditul ce urmeaza sa-l obtin. In disperare de cauza am fost de acord. Totul a iesit insa la iveala iar acum am fost citat intr-un proces unde sunt inculpat de inselaciune(art.215 cp legea 39/2003 0. Avand in vedere ca sunt complet depasit de situatie si nici nu am resursele financiare ca sa pot consulta un avocat v-as fi tare recunoscatoare daca mi-ati putea spune cat de grava este problema si care ar putea fi consecintele. Mentionez de asemenea ca eu acum sunt plecata din tara si nu stiu daca ar trebui sa ma intorc si sa iau poarte la proces sau nu. Va multumesc din suflet ptr ajutor.
Poate ar fi o idee ca sora dv sa deschida un cont la banca unde ati cerut credit – sau la alta – si sa incepeti a vira ceva bani (cat puteti), ca o dovada ca sunteti de buna credinta si vreti sa “acoperiti” prejudiciul produs bancii prin fapta dv. La momentul judecatii veti putea spune ca ati “adunat” ceva bani… Gestul poate sta la baza individualizarii pedepsei…
“Motivul” depunerii banilor in acel cont va fi “contract nr…” (nr de contract credit) – si vedeti ce reactie au cei de la banca. In mod normal trebuie sa accepte banii… Iar daca nu accepta trebuie sa mergeti la un functionar superior al bancii si sa cereti in scris refuzul lor de a primi banii – sa aveti o “acoperire” la judecata.
Daca sora dv ar fi prezenta in sala de judecata la termenul stabilit poate vorbi cu avocatul din oficiu care va fi insarcinat cu apararea… Ideal ar fi sa fiti prezenta… sa dovediti ca nu vreti sa va sustrageti raspunderii penale. Dar, daca aveti drept de munca in tzara unde sunteti, puteti trimite la dosar dovada in acest sens… Altfel spus: mai munciti acolo pentru a mai strange ceva bani sa acoperiti prejudiciul…
Sigur, acestea sunt doar idei – care pot fi transpuse in practica doar daca e cineva care sa se implice total in apararea dv.
Pana in prezent am colaborat atunci cand am fost solicitata: mai exact am mers la politie si am dat declaratie atunci cand am fost citata. Cand am primit citatia de la parchet,la distanta de 2 ani , eram plecata deja din tara , dar repet , sora mea a mers si a anuntat acest lucru .
Reclamatie
nci
am fost reclamata la politie de catre un barbat bolnav psihic , inregistrat in evidentele speciale de 7 ani. As dori sa stiu daca politia poate lua in ... (vezi toată discuția)
Fals in acte la banci
saria
Buna , as dori sa stiu la se s-ar putea astepta un prieten care a facut fals in acte la solicitarea unui credit, care l-a si primit si acum este cautat de ... (vezi toată discuția)