Buna ziua!
As vrea sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate. In urma cu 3 ani aveam nevoie disperata de bani din cauza starii de sanatate a mamei mele. Avand salariu minim pe economie nici o banca nu-mi acorda credit. La una din firmele de intermediere a creditelor am gasit o persoana -amabila- care mi-a spus ca ma poate ajuta intocmindu-mi o adeverinta de venit falsa in schimbul unui procent din creditul ce urmeaza sa-l obtin. In disperare de cauza am fost de acord. Totul a iesit insa la iveala iar acum am fost citat intr-un proces unde sunt inculpat de inselaciune(art.215 cp legea 39/2003 0. Avand in vedere ca sunt complet depasit de situatie si nici nu am resursele financiare ca sa pot consulta un avocat v-as fi tare recunoscatoare daca mi-ati putea spune cat de grava este problema si care ar putea fi consecintele. Mentionez de asemenea ca eu acum sunt plecata din tara si nu stiu daca ar trebui sa ma intorc si sa iau poarte la proces sau nu. Va multumesc din suflet ptr ajutor.
Inteleg foarte bine ca a te ascunde nu este o solutie dar pe de alta parte de data asta ma simt depasita de situatie. Nu m-am gandit nici un moment in ce ma bag in disperarea momentului acela iar acum dupa 3 ani sa ma trezesc cu asta chiar nu ma asteptam. Nu -mi vine sa cred ce se poate intampla dintr-o prostie si faptul ca nu exista solutii decat inchisoare ma dezarmeaza complet pentru ca simt ca lupt cu morile de vant. Probabil asta imi demonstreaza ca orice tampenie in viata asta se plateste. Nu ma simt o infractoare dar in fata legii asta sunt de fapt
Sfatul meu este sa luati legatura cu un avocat pentru a evita consecintele si mai grave pe care le poate avea fapta dvs. in cazul in care nu va interesati de dosar. Nu stiu ce acte sunt la dosar, dar puteti incerca o schimbare de incadrare juridica, in sensul retinerii 215 si 291 C. pen, adica inselaciune si uz de fals. Sau macar trimiteti la dosar actele medicale ale mamei si alte inscrisuri care v-ar putea fi de folos.
Eu am avut mai multe cazuri de acest gen si s-a ajuns la suspendare.
Insa nu este o regula...
De aceea, dupa parerea mea trebuie sa respectati cele doua reguli expuse de mine in prima postare.
Nu am inteles daca prejudiciul este sau nu recuperat.
In toate cazurile mele in care s-a dat cu suspendare clientii mei prezenti macar la un termen de judecata desi nu vroiau sa vina...
Cu avocat angajat se poate face o corelare astfel incat sa veniti atunci cand este necesar.
@ claudiu - userul a raspuns la supozitia mea prin care confirma ca nu a fost restituita CV creditului contractat .
Daca si-ar da interesul , ar iesi intr-o situatie mult mai favorabila decat cea in care nu s-ar prezenta .
Insa , nu cred ca situatia dansei este atat de roz incat sa isi permita luxul unui avocat platit care sa isi si faca treaba .
Si este tragic ca in fata instantelor infractorii sunt "tratati" in functie de avocat sau daca au sau nu avocat .
Nu neaparat sunt tratati in functie de avocat, ci mai degraba in functie de apararea avocatului.
Daca nu se prezinta chiar si cu avocat nu cred ca va primi cu suspendare.
Oricum, se studiaza mai inainte dosarul si apoi de abia se poate forma o idee clara.
Poate ca implicatia persoanei este mai mare decat crede ea.Poate ca exista si probe in acest sens...
In general cine stie ca nu are sanse nu isi angajeaza avocat pentru ca nu are rost...
Reclamatie
nci
am fost reclamata la politie de catre un barbat bolnav psihic , inregistrat in evidentele speciale de 7 ani. As dori sa stiu daca politia poate lua in ... (vezi toată discuția)
Fals in acte la banci
saria
Buna , as dori sa stiu la se s-ar putea astepta un prieten care a facut fals in acte la solicitarea unui credit, care l-a si primit si acum este cautat de ... (vezi toată discuția)