Va rog din suflet sa ma ajutati intr-o problema. Tatal meu a facut o descoperire de card pe cardul de salariu,urmand ca suma datorata sa ii fie retinuta de banca lunar odata cu intrarea salariului pe card. Intre timp tatal meu a decedat. Noi suntem 3 frati (mentinez ca si mama a decedat in anul 2008 cu o luna inaintea tatalui) toti trei majori. Suzccesiunea inca nu s-a facut deoarece sora mea e plecata din tara si pana a cum nu a reusit sa vina. De ceva timp primesc somatii de executare silita pe numele tatalui pentru debitul pe care il are. Intrebarea mea este. Poate fi executata silit o persoana care a decedat? Casa fiind inca pe numele tatalui , poate fi scoasa la licitatie prin aceasta hotarare de executare silita?
teortic casa poate fi excutata silit numai in ceea ce priveste dreptul de proprietate detinut de tatal dv. sfatul meu ar fi sa deschideti succesiuna, blocind astfel procedura de executare silita imobiliara si sa incercati sa achitati din sumele datorate bancii.
Pentru a deschide succesiunea e nevoie si de prezenta surorii mele, iar ea nu este in tara. Ar mai putea fi varianta unei imputerniciri facute la consulat dar ea merge pe principiul ca atata timp cat n-o intereseaza mostenirea nici nu se agita sa-mi trimita acea imputernicire. Apoi suma datorata este de 7700 in 3 zile . Din punct de vedere financiar imi este imposibil sa o achit. Nu am acesti bani noi traind in momentul de fata ca majoritatea romanilor , de azi pe maine. Sunt disperata si nu gasesc nici o cale de rezolvare,in conditiile in care nici nu cunosc legile si procedurile in astfel de cazuri