avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... firma recuperare creante. Persoana decedata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

firma recuperare creante. Persoana decedata

Buna ziua.

Am si eu o mare problema. Mama a decedat in urma cu mai bine de 6 luni. Ea avea mai multe datorii la banci si 2 carduri de cumparaturi la 2 banci diferite. La contractele normale cu bancile avea si asigurare de viata si astfel am reusit in cele din urma dupa dosare pregatite cu dovezi medicale si etc sa activez acele asigurari si datoriile sa se stearga. Adica firmele de asigurare au platit bancilor.

Dar va scriu acum in legatura cu o alta datorie existenta. Cred ca este pentru un card de cumparaturi. Cel putin asa cred. Deoarece la aceiasi banca exista si o descoperire de card si acest card de cumparaturi. Ambele cu valori apropiate 2700 lei si/sau 3500 lei. Sincer nu sunt sigur care ce si cum.

si dupa mai multe plicuri venite din partea bancii in care ma atentionau despre restanta, astazi am primit direct un plic pe care scrie "notificare executare silita" din partea celor de la [ editat] romania. Este prima oara cand acestia ma contacteaza.

Intrebarea mea este ce am de facut eu. Pe numele meu nu am nimic. Locuiesc cu bunicul doar. Contractul era al mamei. Toate contractele erau pe numele ei de fapt, deci inclusiv si acesta.

eu stiam ca ii anuntasem pe cei de la banca de deces. Sa ii mai anunt si pe cei de la firma de recuperare creante? Sau ei vor trece cu vederea decesul mamei si vor incerca sa recupereze de la mine ?

Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Flavius1984 , utilizator 09:10, 13 Decembrie 2011
Nu are importanta daca dvs nu aveti nimic in patrimoniu.Importanta este daca mama avea vreo casa ,ap, masina sau alte bunuri care pot fi executate.
Nu avea nici ea. Apartamentul este pe numele bunicului, dar intentionez ca destul de curand sa il trec pe numele meu. Alte proprietati sau bunuri majore nu avem. Ce-or sa faca O sa vina sa ia frigiderul ca e pe numele ei ?

Mie legal pot sa imi faca ceva? Sau pot sa vina sa ia bunuri din casa ?

Si nu se mai poate face nimic, pentru a evita aceasta executare silita? Totusi persoana care a incheiat contractul a decedat.
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
Marius_Serban, utilizator
Sa inteleg ca la succesiune, dvs nu ati mostenit bunuri cum ar fi: teren, casa, masina etc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare imprumuturi in caz de deces RODICAPIS RODICAPIS MAMA MAEA A DECEDAT ACUM 4 ANI. A VUT UN CARD DE IMPRUMUT LA O BANCA . NU A AVUT ASIGURARE LA IMPRUMUT . BANCA ACUM MA SOMEAZA PE MINE SA PLATESC IMPRUMUTUL. ... (vezi toată discuția)
Transmitere datorii la mostenitori Florin Negrea Florin Negrea parinti mei au facut un credit de nevoi personale in2007 la pireeus bank amindoi fara giranti fara nimic fara gaj tata a murit in 2010 mama trage sa moara m-am ... (vezi toată discuția)
Executare silita beatrice1 beatrice1 va rog daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns urgent mama mea a facut un imprumut la banca in 2006 de 6000euro dar de vreo 2 ani nu a mai platit acum am ... (vezi toată discuția)