avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Activitate ratis

Activitate ratis

Discuție demisie
Mi-am dat demisia de la firma si acum trebuie sa stau in preaviz 20 zile dupa noul cod al muncii, in data de 27 iunie mi-am depus demisia si trebuie stau la firma pana in data de 22 iulie, tin sa precizez ca la firma se lucreaza si sambata si duminica, cu program de la ora 9 la 21 pe un singur schimb
As avea 2 intrebari:
1) daca am copil mic de 4 luni si inca alaptez sunt obligata sa lucrez si sambata si duminica? (P.S. in zilele de luni pana vineri programul e de 6 ore pe 2 schimburi)
2) in perioada de preaviz daca trebuie sa intru in concediu de boala perioada de preaviz se termina tot in data de 22 iulie sau se prelungeste cu perioada cat am fost in concediu de boala?


Discuție ore de lucru
As dori sa ma interesez daca in perioada de preaviz sunt obligata sa lucrez Sambetele si Duminicile deoarece programul firmei este de Luni pana Duminica. Tin sa mentionez ca am copil mic de 3 luni si alaptez iar concediul post natal sa terminat.
Discuție demisie
As dori sa intreb daca in concediul post natal pot sa-mi depun demisia fara sa ma mai rentorc la locul de munca? sau trebuie neaparat sa ma intorc si sa lucrez cele 20 zile din perioada de preaviz?
Discuție copiii
Poate sa-mi zica cineva exact ce acte trebuie,pt nastere in Ungaria?
Răspuns la discuția farma
Sunt angajat cu CIM si doresc pe langa asta sa deschid un PFA. In acest mod eu pot sa inchei un contract de colaborare cu norma intreaga pe langa CIM sa am si PFA in acelasi timp cu alta firma?
Lucrezi deja 8 ore/zi cu CIM, pe langa asta 8 ore vreau sa inchei un contract de colaborare(PFA) tot cu 8 ore/zi,adica 16 ore/zi?
Discuție farma
Daca sunt angajat cu contract de munca pe 8 ore,pot sa inchei contract de colaborare (pfa) pe inca 8 ore?Mai funcioneaza procedura cu jumatate de norma,sau nu mai e lege?