avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters135086

Activitate ContSters135086

Ultima mea postare a fost legata de cea a utilizatorului aleko 27 referitor la mutarea temporara si in ce conditii se poate dispune . Dar daca nu intelegeti nici macar atat, meritati sa fiti mutata.
Cu placere pt ce v-am spus pana acum!
Doar cf. art.91 alin.(4) din L.188/1999
Mutarea temporara pe o alta functie publica se dispune motivat, în interesul autoritatii sau institutiei publice, de catre conducatorul autoritatii ori institutiei publice, pe o functie publica vacanta echivalenta, de aceeasi categorie, clasa si, dupa caz, de acelasi grad profesional, pentru care sunt îndeplinite conditiile specifice prevazute în fisa postului sau, dupa caz, cu
repartizarea postului corespunzator functiei detinute de functionarul public, pentru o perioada de maximum 6 luni într-un an calendaristic
Răspuns la discuția Functionar public sau functionar?
Vreti sa spuneti ca un judecator a considerat ca un profesor este functionar public ? !
Răspuns la discuția Functionar public sau functionar?
Profesorii, indiferent de locul unde predau nu sunt functionari publici.
Functiile publice pentru care se organizeaza promovarea in grad sau clasa sunt cuprinse in planul anual de ocupare a functiilor publice (planul se elaboreaza anual cu avizul ANFP si cu aprobarea consiliului local.
Daca functionarii indeplinesc conditiile cerute de lege se organizeaza si examenul de promovare .
In mod normal trebuia sa primiti un raspuns la cererea depusa in vederea promovarii. Puteti sa-l trageti la raspundere si pt faptul ca nu ati primit raspuns in scris, in termen, la cererea depusa.
Nu poate. Nici macar nu poate sa va transforme in personal contractual, pentru ca tot ce faceti este legat de art.2 din L.188 (prerogative de putere publica) si mai are nevoie si de avizul ANFP -ului. Va spun inca o data citi L.188 si nu va lasati intimidata.
Cf.Legii administratiei publice nu poate sa faca schimbare de functie, mutare sau cum spuneti dvs."rocada" .
Cf. Legii 188/1999 (1) Mutarea în cadrul autoritatii sau institutiei publice ori în cadrul altei structuri fara personalitate juridica a autoritatii sau institutiei publice poate fi definitiva ori temporara.
(2) Mutarea definitiva poate avea loc în urmatoarele situatii:
a) când se dispune de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice în care îsi desfasoara activitatea functionarul public pe o functie publica vacanta echivalenta, de aceeasi categorie, clasa si, dupa caz, de acelasi grad profesional, sau pe o functie publica vacanta de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite conditiile specifice prevazute în fisa postului. În cazuri temeinic justificate, mutarea se poate dispune motivat de conducatorul autoritatii sau institutiei publice, cu repartizarea postului corespunzator functiei detinute de functionarul public. În oricare dintre situatii este necesar acordul scris al functionarului public;
Daca atributiile dvs.in compartimentul impozite si taxe presupun exercitarea prerogativelor de putere publica (art.2 lit f din Legea 188/1999, colectare de creante bugetare) deci nu poate colabora cu o firma.
Sanctiunile disciplinare, in afara de mustrarea scrisa, celelalte sanctiuni din L. 188 poate sa le dispuna la propunerea comisiei de disciplina.
Studiati cu atentie L 188/ 1999 pentru a mai afla si alte informatii.
Succes:D
Verificati daca incadrarea faptei a fost facuta conform legislatiei.
art. 135 lit h din HG nr. 1391/2006, conducatorul de autovehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere pietonului care traverseaza drumul public, prin loc special amenajat, marcat si semnalizat corespunzator, atunci cand acesta se afla pe sensul de mers al vehiculului si Potrivit art.100 alin.(3) lit.b) din OUG 195/2002 : Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savârsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:
b) neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati în traversarea regulamentara a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate, aflati pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului;
Depuneti contestatie indiferent de faptul daca aveti sau nu martori pentru ca orcum nu aveti ce pierde.
conform art. 31 din OG 2/2001 depuneți plângerea la instanța judecătorească competentă în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor.
conform art. 27 din OG 2/2001 - dacă ați refuzat semnarea unui proces verbal de constatare și sancționare a contravențiilor, data comunicării este data primirii acestuia prin poștă cu confirmare de primire, curier sau data afișării ( pe ușa domiciuliului în cazul persoanelor fizice)
Plângerea împreună cu dosarul cauzei se trimit judecătoriei în a cărei circumscripție a fost savârită contravenția.
În conformitate cu prevederile art. art. 32, alin. 2 din același act normativ, plângerea suspendă executarea. Până la soluționarea litigiului amânarea executării sancțiunii, este suspendată, de drept. Solicitati certificat de grefa si pe baza lui va luati permisul inapoi.
De asemenea procesul verbal trebuie sa contina mai multe elemente obligatorii altfel este lovit de nulitate :
- numele, prenumele, calitatea și instituția din care face parte agentul constatator;
- numele, prenumele contravenientului/denumirea și sediul acestuia;
- fapta săvârșită și data comiterii acesteia. Fapta trebuie descrisă pe larg, cu arătarea tuturor împrejurărilor care pot servi la aprecierea de către instanța de judecată a gravității faptei și la evaluarea pericolului social al acesteia;
- semnătura agentului constatator pe ficare pagină a procesului verbal de contravenție;
lipsa consemnării obiecțiunilor formulate de contravenient în legătură cu conținutul actului constatator, la rubrica “Alte mențiunii” din procesul-verbal întocmit.
In procesul verbal care nu este semnat de contravenient trebuie sa fie trecut un martor. Oricum martorul nu poate confirma decat faptul ca dvs. nu ati semnat procesul verbal, nu si faptul ca ati comis fapta . Daca nu exista martor politistul trebuie sa detalieze motivul care a condus la incheierea procesului verbal fara martori.
Daca instanta va respinge actiunea pierdeti dreptul de a achita amenda in 48 ore, de aceea este bine sa achitati si apoi sa solicitati instantei exonerarea de la plata amenzii. Daca actiunea este admisa va puteti recupera banii, pe baza sentintei definitive si irevocabile.
Succes!
Nu se poate pastra salariul de personal contractual
art.111, alin.(3) si (4) din Legea 188/1999
(3) Persoanele încadrate cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata în posturi de natura contractuala care au fost stabilite si avizate ca functii publice vor fi numite în functii publice de executie daca îndeplinesc conditiile prevazute la art. 54 si conditiile de vechime în specialitatea studiilor corespunzatoare clasei si gradului profesional ale functiei publice.
(4) Drepturile salariale ale persoanelor care ocupa functii publice în conditiile alin. (3) se stabilesc potrivit salarizarii functiilor publice în care au fost numite.