avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salarizare dupa transformare post contractual in ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salarizare dupa transformare post contractual in functionar public

ce acte reglementeaza salarizarea functionarilor publici, avand in vedere urmatoarele cazuri :

referent 1S are salariu mai mare decat consilier 1A( vorbesc de salariu de
incadrare)
se poate pastra cuantumul salariului in cazul transformarii postului daca este asigurat bugetul de salarii si ce act normativ reglementeaza acest lucru ?
Cel mai recent răspuns: aleko27 , utilizator 19:57, 20 Iunie 2013
Nu se poate pastra salariul de personal contractual
art.111, alin.(3) si (4) din Legea 188/1999
(3) Persoanele încadrate cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata în posturi de natura contractuala care au fost stabilite si avizate ca functii publice vor fi numite în functii publice de executie daca îndeplinesc conditiile prevazute la art. 54 si conditiile de vechime în specialitatea studiilor corespunzatoare clasei si gradului profesional ale functiei publice.
(4) Drepturile salariale ale persoanelor care ocupa functii publice în conditiile alin. (3) se stabilesc potrivit salarizarii functiilor publice în care au fost numite.
Referent 1S nu este functie de natura contractuala, sa nu se fi creat confuzie si sa fie vb de promovare in clasa, doar asa isi pastreaza salariul detinut inainte de promovarea in clasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere de pe contractual pe functie publica, cuantum diminuat al salariului Cameliss Cameliss Buna ziua! As dori sa stiu parerea dvs, referitor la calcularea salariului unui angajat care a fost personal contractual, iar din luna mai a trecut ca si ... (vezi toată discuția)
Promovare pe post iuliana_rosca iuliana_rosca Buna ziua, sunt personal contractual, angajat la institutie publica, si am un an de la ultima promovare. In ce conditii pot sa trec de la postul inspector de ... (vezi toată discuția)
Salarizare functionari publici madalina.lacatus madalina.lacatus Buna seara , numele meu este Madalina si am si eu o intrebare legata de salarizare.Sunt inspector 1A pe baza de -contract de munca in cadrul unei primarii iar ... (vezi toată discuția)