avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarizare functionari publici
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarizare functionari publici

Buna seara , numele meu este Madalina si am si eu o intrebare legata de salarizare.Sunt inspector 1A pe baza de -contract de munca in cadrul unei primarii iar acum primaria este obligata sa treaca tot personalul contractual pe functionari publici.Este posibil ca in aceasta trecere sa su se tina cont de salariul avut ? acum am salriul de incadrare 1038 lei si ma incadreaza, ca functionar, pe inspector asistent 1 cu un salariu de 865 lei . Mentionez ca lucrez in sistemul bugetar de 10 ani , iar din 2008 sunt incadrata cu studii superioare. dupa ce mi se va retine si cei 25% , voi ramane cu salariul de incadrare de 649 lei de la 1038 lei ,este posibil asa ceva? pana si femeia de serviciu castiga mai bine si nu are nici o raspudereX-(.Va rog daca ma poate indruma cineva cui sa ma adresez si ce sa fac , ca nu stiu de unde sa incep:::.Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 2 August 2010
madalina.lacatus, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 22:42, 2 August 2010
Dat fiind faptul ca vechimea in specialitatea studiilor este de doar 2 ani, este corecta incadrarea ca si inspector asistent. Cu ce nu sunt eu de acord, este treapta de salarizare. Avand in vedere diferenta de salariu (in minus) pot sa va incadreze pe treapta 1, nu 3. Mai mult de atat, nu se poate, din pacate.
da, scuze inspector asistent 1 era cu 865 lei incadrare, am rectificat dar de ce nu se face o echivalare a salariului este posibil sa se reduca salariul cu 38 % , nu cumva se incalca alte articole din codul muncii?, am sa studiez mai bine. Va multumesc oricum, dar este bataie de joc ce se intampla in tara asta..........
I. Bine ati venit in corpul functionarilor publici, unde majoritatea asistentilor primesc un salariu (nesimtit) ca si cel amintit de dvs., dupa 2-4 ani pe functia publica...X-(

II. Daca aveti o vechime de doar 2 ani pe studii superioare, maximul posibil pe care puteati fi reincadrata era treapta de salarizare 2.
Acesta ar fi calculul daca ati fi fost de la inceput pe functia publica: 1 an ca debutant+1 an pe treapta de salarizare 3 (asta in cel mai fericit caz in care ati fi fost avansata la exceptional dupa doar 1 an, unii nu au fost avansati nici macar dupa 2-3 ani vechime de treapta, depinde de sef...)

III. Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici
Art. 111(1) Autorităţile şi instituţiile publice care au prevăzute în statele de funcţii posturi de natură contractuală, care presupun exercitarea unor atribuţii dintre cele prevăzute la art. 2 alin. (3), au obligaţia de a stabili funcţii publice în condiţiile art. 107.
(3) Persoanele încadrate cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată în posturi de natură contractuală care au fost stabilite şi avizate ca funcţii publice vor fi numite în funcţii publice de execuţie dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 54 şi condiţiile de vechime în specialitatea studiilor corespunzătoare clasei şi gradului profesional ale funcţiei publice.
(4) Drepturile salariale ale persoanelor care ocupă funcţii publice în condiţiile alin. (3) se stabilesc potrivit salarizării funcţiilor publice în care au fost numite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare functionari madalina.lacatus madalina.lacatus Buna seara , numele meu este Madalina si am si eu o intrebare legata de salarizare.Sunt inspector 1A pe baza de -contract de munca in cadrul unei primarii iar ... (vezi toată discuția)
Trecere de la contractual la functionar public baza baza Sunt angajat in campul muncii din anul 1985 , din august 1997, lucrez la o primarie,ca persoana contractuala, in functia de referent cultural , gradul I( ... (vezi toată discuția)
Cuantumul salariului mayuk27 mayuk27 Sunt contabil la o primarie cu studii superioare de lunga durata (consilier asistent II), vechime 10 ani în campul muncii, 2 ani vechime în contabilitate, si ... (vezi toată discuția)