Buna ziua! As dori sa stiu parerea dvs, referitor la calcularea salariului unui angajat care a fost personal contractual, iar din luna mai a trecut ca si functionar public (consilier asistent III). Este legal ca salariul sa scada in conditiile in care netul ca si contractual a fost 758 lei, iar ca si functionar va fi 714 lei?
Daca salariul nou calculat este mai mic decat cel avut anterior, se pastreaza cel mai mare. Nu o spun eu, o spune legea. Ca sunt multi care o interpreteaza cum ii taie capul este altceva.
Se pastreaza salariul mai mare in cazul promovarilor in clasa, nu si in cazul in care transformam un post contractual in functie publica. In aceasta situatie, "norocosul" preia salariul aferent functiei publice respective, indiferent cat este acesta.
"Daca salariul nou calculat este mai mic decat cel avut anterior, se pastreaza cel mai mare." Nu o spun eu, o spune legea. Ca sunt multi care o interpreteaza cum ii taie capul este altceva.
Pentru cultura noastra generala, aratati-ne textul de lege care spune ca la transformarea unei functii contractuale intr-o functie publica, se mentin drepturile salariale avute...
Dedicatie pentru functionarii publici care habar nu au de statutul lor...:hammer:
Legea nr. 188 din 8 decembrie 1999 privind Statutul functionarilor public republicata
ART. 111
(2) Functiile publice vacante, functiile publice de conducere, precum si functiile publice corespunzatoare categoriei inaltilor functionari publici, stabilite potrivit alin. (1), se ocupa in conditiile prezentei legi.
(3) Persoanele incadrate cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata in posturi de natura contractuala care au fost stabilite si avizate ca functii publice vor fi numite in functii publice de executie daca indeplinesc conditiile prevazute la art. 54 si conditiile de vechime in specialitatea studiilor corespunzatoare clasei si gradului profesional ale functiei publice.
(4) Drepturile salariale ale persoanelor care ocupa functii publice in conditiile alin. (3) se stabilesc potrivit salarizarii functiilor publice in care au fost numite