tina25 a scris:
am o vechime de 2 ani si 9 luni in specialitate...la ce grad si treapta de salarizare voi fi incadrata prin transformarea postului in functie publica?mi s-a comunicat ca voi fi incadrata la consilier I grad principal treapta 3..aici salarul fiind de 915 lei pentru ca nu am vechimea necesara...care este actul normativ care prevede vechimea necesara pentru gradele profesionale si treptele de salarizare? am refuzat tranformarea postului dar mi s-a comunicat ca au primit solicitare de la ANFP pentru transformarea postului...
ceea ce vi s-a comunicat, este o prostie.... pentru functia publica in grad prof. principal, va trebuie 5 ani vechime ( art. 57 alin. (5) lit. b) din legea nr. 188/1999)
faptul ca ati refuzat dvs. nush ce aiureli, n-are nici o relevanta, atata vreme cat legea nr. 188/1999, prevede :
" ART. 111
(1) Autorităţile şi instituţiile publice care au prevăzute în statele de funcţii posturi de natură contractuală, care presupun exercitarea unor atribuţii dintre cele prevăzute la art. 2 alin. (3),
au obligaţia de a stabili funcţii publice în condiţiile art. 107.
(2) Funcţiile publice vacante, funcţiile publice de conducere, precum şi funcţiile publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici, stabilite potrivit alin. (1), se ocupă în condiţiile prezentei legi.
(3) Persoanele încadrate cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată în posturi de natură contractuală care au fost stabilite şi avizate ca funcţii publice vor fi numite în funcţii publice de execuţie dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 54 şi
condiţiile de vechime în specialitatea studiilor corespunzătoare clasei şi gradului profesional ale funcţiei publice.
(4) Drepturile salariale ale persoanelor care ocupă funcţii publice în condiţiile alin. (3) se stabilesc
potrivit salarizării funcţiilor publice în care au fost numite."
ca proaspat functionar public, va recomand sa studiati cu atentie legea nr. 188/1999....e statutul dvs. :)