ok.Dupa care pot face cadastrul fara nici o problema? Am inteles ca nu se poate realiza cadastrul si intabularea daca vecinul meu nu este propietar pe teren....
vecinul din curte are terenul in folosinta,eu sunt propietar..cum pot realiza cadastrul si intabularea? mentionez ca vecinului nu ise aproba cererea de a intra in posesia terenul din cauza ca a expirat termenul pana cand trebuia depus dosarul. Cum trebuie sa procedez?
Exista posibilitatea de a darama eu o parte a corpului de casa pentru ai putea lasa vecinului cei minim 50cm pentru as face intrare separata?Si daca da, pot recupera respectivii metri pe care ii cedez, din propietatea vecinului?
Va multumesc
Avem intrarea comuna in curte,deci vecinul trece prin fata casei mele sa poate ajunge la el.Deci suntem in indiviziune nu?Am inteles ca nu se poate face iesirea din indiviziune decat daca ii cedez un culoare de minim 50cm pe unde sa isi faca iesire
Din cate am inteles, vecinul a pierdut propietatea asupra terenului in urma cu multi ani cand a cumparat jumatatea de casa.Trebuia sa depuna o cerere de restituire a terenului pana in anul 1995 daca nu ma insel.Acum vreo 4 ani a incercat sa depuna cererea la primarie dar a fost respinsa pe motiv ca a expirat termenul cand trebuia depusa cererea.Este destul de ciudat.cadastristul nu se poate apuca de lucru pe motiv ca nu este vecinul propietar pe teren.Cum pot sa realizez cadastrul si intabularea pe partea mea?
Buna ziua, as vrea sa stiu cum pot iesii din diviziune cu vecinul meu.Avem un teren de 300 mp pe care este construita casa,jumatate este propietatea vecinului jumatate propietatea mea.Acum doresc sa ridic o constructie usoara deasupra corpului de casa.problema este ca vecinul nu este propietar pe partea sa de teren de 150 mp.Ce ar trebuii sa fac sa pot iesii din diviziune si sa obtin aprobarea pentru constructie.Mentionez ca , cadastristul a spus ca nu poate realiza cadastrul daca vecinul nu este propietar pe teren.Cum ar trebuii sa procedez?