avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesirea din diviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesirea din diviziune

Buna ziua, as vrea sa stiu cum pot iesii din diviziune cu vecinul meu.Avem un teren de 300 mp pe care este construita casa,jumatate este propietatea vecinului jumatate propietatea mea.Acum doresc sa ridic o constructie usoara deasupra corpului de casa.problema este ca vecinul nu este propietar pe partea sa de teren de 150 mp.Ce ar trebuii sa fac sa pot iesii din diviziune si sa obtin aprobarea pentru constructie.Mentionez ca , cadastristul a spus ca nu poate realiza cadastrul daca vecinul nu este propietar pe teren.Cum ar trebuii sa procedez?
Cel mai recent răspuns: victor-victoria , utilizator 17:08, 16 Martie 2010
Este un nonsens in ceea ce afirmati : "este proprietar dar ... nu este proprietar " . Pentru iesirea din indiviziune terbuie sa fiunalizeze actele si sa devina proprietar ..
~ Conținut șters la cerere ~
Din cate am inteles, vecinul a pierdut propietatea asupra terenului in urma cu multi ani cand a cumparat jumatatea de casa.Trebuia sa depuna o cerere de restituire a terenului pana in anul 1995 daca nu ma insel.Acum vreo 4 ani a incercat sa depuna cererea la primarie dar a fost respinsa pe motiv ca a expirat termenul cand trebuia depusa cererea.Este destul de ciudat.cadastristul nu se poate apuca de lucru pe motiv ca nu este vecinul propietar pe teren.Cum pot sa realizez cadastrul si intabularea pe partea mea?
Avem intrarea comuna in curte,deci vecinul trece prin fata casei mele sa poate ajunge la el.Deci suntem in indiviziune nu?Am inteles ca nu se poate face iesirea din indiviziune decat daca ii cedez un culoare de minim 50cm pe unde sa isi faca iesire
a2b4c6 a scris:

Din cate am inteles, vecinul a pierdut propietatea asupra terenului in urma cu multi ani cand a cumparat jumatatea de casa.Trebuia sa depuna o cerere de restituire a terenului pana in anul 1995 daca nu ma insel.Acum vreo 4 ani a incercat sa depuna cererea la primarie dar a fost respinsa pe motiv ca a expirat termenul cand trebuia depusa cererea.Este destul de ciudat.cadastristul nu se poate apuca de lucru pe motiv ca nu este vecinul propietar pe teren.Cum pot sa realizez cadastrul si intabularea pe partea mea?

Daca primaria i-a respins cererea pe motiv de tardivitate, trebuie stiut de cand stapaneste terenul.Poate se prevaleaza de uzucapiunea de 30 ani.Problema cu dreptul lui de servitute o rezolvati impreuna mai tarziu, ca si pana acuma.Oricum, consulta un avocat, singur este grea speta.

Alte discuții în legătură

Consecinte neinscriere constructie in cf babysee babysee Am construit o casa cu 3 ani in urma pe terenul proprietatea mea. Am obtinut si procesul-verbal de receptie finala. Inca nu am ajuns la cartea funciara sa ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de vecinatate Maryanna88 Maryanna88 Bună ziua! A venit un vecin cu proces verbal de vecinătate. Are un teren și vrea sa construiască o casă. Nu este vecin direct cu noi. Noi suntem în ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare alin888 alin888 Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: Tata are un teren de 1500 mp pe acte (act de donatie si certificat de mostenitor), insa fizic are 3000 mp ca ... (vezi toată discuția)