avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Activitate flaviu.flaviu

Activitate flaviu.flaviu

Pana la urma beneficiarii contributiilor (Casa de pensii, Casa de sanatate, mf) au utilizat in aceasta perioada niste sume incasate ilegal !!
Acum normal si logic este ca dobanzile penalizatoare sa le suporte salariatii aferent sumelor nete incasate de ei, iar contributiile respective sa fie doar stornate la valoarea platita ilegal fara dob si penalitati....caz doar nu penalizam o institutie care a beneficiat de niste sume ilegale fara sa aiba vreo culpa !!
Deci, cu certitudine este vorba despre recuperarea unui prejudiciu..... , dar intrebarea este dc sa se calculeze dobanzile la intreaga valoarea prejudiciului? pana la urma cine a fost prejudiciat cu valoarea contributiilor incasate de catre Casa de sanatate, casa de pensii sau mf ??? nu ..nu mi se pare corect ca angajatul (in speta functionarul public) sa plateasca dobanzi aferente intregului prejudiciu atata timp caty el a beneficiat doar de suma neta.
RECTIFICARE:
Acordate in baza O 6/2007 si anulate in baza L 330/2009
Este vorba de premile aferente lunii noiembrie 2009 achiate in baza L.330/2009 si incasate de catre functionarii publici si declarate ilegale de catre CC . Astfel ele trebuiesc recuperate de la functionarii publici si calculate majorarile si penalitatile aferente. Intrebarea este ..la ce se calculeaza aceste majorari la sumele brute sau cele nete efectiv incasate de catre functionarii publici??
Daca exista o suma salariala incasata ilegal..la retinerea ei se calculeaza maj. si dobanzi la suma neta sau bruta?
pentru introducerea în intravilanul localităţii a unui teren extravilan este NECESARÃ şi SUFICIENTÃ aprobarea unei documentaţii PUZ de catre Consiliul Local sau aprobarea acestei documentaţii este doar NECESARÃ , nu şi suficientă ??
Multumesc mult de sfat..problema este ca nu am primit nici macar o notificare de la banca..ci direct de la kruk int.-recuperator..am gasit-o in posta la adresa de domiciliul al mamei ( defuncte) fara confirmare de primire..pur si simplu era in cutia postala!!
In ce temei legal?
Dar..totusi exitsa o intebare la care inca nu am primit raspuns....

DACA MOSTENITORII NU FAC SUCCESIUNEA BUNULUI RAMAS DUPA DEFUNCT..POATE CONTIONUA EXECUTAREA SILITA A DEFUNCTULUI??
Nu..banca nu a facut asigurare de viata pentru imprumutat...tocmai din acest motiv ..fiind vorba de mama mea ....ma gandesc sa nu ma trezesc cu surprize neplacute..