avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Activitate elymeris

Activitate elymeris

Cand judecatorul incalca vizibil codul de procedura civila,care este forma legala si articolele din legi pe baza carora se poate rezolva aceasta situatie,care duce la nedreptati totale in procesul de judecata?
Un exemplu de incalcare a procedurilor este:pentru a demonstra ca o vie a fost plantata in alta perioada decat sustinea fals petentul,am cerut ca obiective demonstrarea varstei vitei de vie, obiective pe care doamna judecator le-a respins categoric zicand "v-am spus ca nu va admit!"
Am dovedit si cu martori ca via a fost plantata in 1992-1993,iar petentul sustine cu un martor mincinos care nici nu stie unde este terenul ca a plantat-o el in 2000.
Doamna judecator a luat in consideratie doar martorul petentului,iar martorii mei,doi la numar,nu i-a luat in consideratie.
Astept cu mare nerabdare un raspuns,pentru care va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția MOSTENIRE
dar uzucapiunii nu e valabil si pentru mama, care a trait 47 de ani in acea casa, a muncit, etc, etc;, valoarea muncii ei in 47 de ani unde o fi?
Discuție MOSTENIRE
Va rog din suflet sa imi raspundeti la problema mea
In documentul SESIZARE PENTRU DESCHIDEREA PROCEDURII SUCCESORALE este trecuta ca realizaata casa si anexele in anul 1956 , certificatul de casatorie a parintilor este din 6 dec 1957, parintii au trait in concubinaj din 1950, certificatul de deces a mamei mele este din 3 oct. 2004, casatorie neintrerupta pana la deces, actul de propietate a casei si terenului este din 2009 pe numele tatei , in urma procesului pe uzul capiunii
INTREBARE- EU FIUL LOR , AM DREPTUL LA MOSTENIRE ASUPRA CASEI SI TERENULUI DIN PARTEA LUI MAMA?
Va multumesc anticipat!
Va rog mult sa imi raspundeti cat mai repede posibil. Pe data de 7 noiembrie am proces
Răspuns la discuția Am o mare problema legata de casa
Nu exista,doar ca era trecuta la Primarie pe rolul cumnatului.
Mai mentionez ca pe casa nu are nimeni act de proprietate ci, doar autorizatia de constructie care este pe numele socrului.
Mentionez ca chiar din data cand m-am mutat in casa ,adica 1999,eu am platit la Primarie toate impozitele referitoare la ac casa.
A fost incheiata o chitanta de mana intre cumnatul meu si sotia lui pe de o parte si ,pe cealalta parte eu(sotul meu decedase ) si cu martori.Cumnatul meu spune ca este de acord sa o legalizez la un notar (ne intalnim luni 15 martie).
Casa a fost trecuta pe rolul sotului in 2001 ,cand a fost facut acel recensamant ale locuintelor,de catre socrii mei dar ,acum nu mai recunosc asta.
Hotararea judecatoreasca am obtinut-o in urma apelului facut pt partajarea partii de bunuri ce erau ale sotului.In urma tranzactiei intre mine si copii mei(2),am cazut la invoiala ,adica eu le-am platit lor ca sulta,suma corespunzatoare fiecaruia.

In anul 1999,cand s-a casatorit baiatul meu,cumnatul meu,fratele sotului a venit la noi si ne-a rugat sa cumparam casa de la el si sa las in casa mea ,in care locuiam atunci,baiatul cu sotia sa .Precizez ca,aceasta casa a cumnatului meu era construita impreuna cu socrii dar era lasata cumnatului meu,iar socrii si-au construit alta casa in care locuiesc si in momentul de fata.
Zis si facut,ne-am inteles la pret,am platit casa in 2 rate (prima rata am platit-o impreuna cu sotul iar a doua am platit-o singura,sotul decedase).
Dar dupa moartea sotului meu,am discutat cu cumnatul meu si l-am intrebat daca continuam cu plata si raman in casa sau imi da banii inapoi si parasesc casa.Precizez ca si socrii au fost de acord.
Acum,problema este ca...autorizatia de constructie este pe numele socrului meu(atat are,nu are titlu de proprietate),iar el isi revendica casa.
Banii i-am dat doar cu o chitanta de mana: Casa a fost trecuta la rolul sotului meu din anul 2001 si,dupa moarte eu am facut dezbaterea mostenirii,copii mi-au cedat mie(dupa moartea mea ,casa le revine tot lor...am un baiat si o fata),si am hotarare judecatoreasca pe jumatatea care apartinea sotului,considerand ca cealalta jumatate imi apartine de drept. Socrii vor sa anuleze acel act si sa ma scoata afara din casa...intre timp,eu am facut imbunatatiri multe casei.
Mi-au intentat proces,sau vor intenta cat de curand...
Va dati seama ca nici nu pot dormi
noaptea,gandindu-ma la ce sunt expusa,cati bani imi trebuie sa cheltui pe procese si nu stiu ce sanse...mentionez ca ,acum 2 saptamani am cumparat materiale sa fac baie,teracote pt sobe am inceput sa fac sufrageria....
Asta este....