avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

Va rog din suflet sa imi raspundeti la problema mea
In documentul SESIZARE PENTRU DESCHIDEREA PROCEDURII SUCCESORALE este trecuta ca realizaata casa si anexele in anul 1956 , certificatul de casatorie a parintilor este din 6 dec 1957, parintii au trait in concubinaj din 1950, certificatul de deces a mamei mele este din 3 oct. 2004, casatorie neintrerupta pana la deces, actul de propietate a casei si terenului este din 2009 pe numele tatei , in urma procesului pe uzul capiunii
INTREBARE- EU FIUL LOR , AM DREPTUL LA MOSTENIRE ASUPRA CASEI SI TERENULUI DIN PARTEA LUI MAMA?
Va multumesc anticipat!
Va rog mult sa imi raspundeti cat mai repede posibil. Pe data de 7 noiembrie am proces
Cel mai recent răspuns: elymeris , utilizator 19:13, 24 Octombrie 2011
Din cate vad mama nu detinea nimic.
dar uzucapiunii nu e valabil si pentru mama, care a trait 47 de ani in acea casa, a muncit, etc, etc;, valoarea muncii ei in 47 de ani unde o fi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune mine58 mine58 Am urmatoarea situatie : Ambii parinti decedati , mama in 1998 si tata in 2013. Suntem 2 frati , suntem in relatii foarte bune , dar nu am dezbatut ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune partiala favex favex Parintii mei au cumparat un teren cu chitanta de mana in 1956 iar in 1957 au construit o casa fara autorizatie de construire. Au inscris terenul si casa in ... (vezi toată discuția)
Tatal meu a cumparat un teren in anul 1956 cu chitanta de mina, ... favex favex Tatal meu a cumparat un teren in anul 1956 cu chitanta de mina, a construit o casa in 1957 in care am locuit intreaga familie adica eu, sora mea si parintii. ... (vezi toată discuția)