avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatal meu a cumparat un teren in anul 1956 cu chitanta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatal meu a cumparat un teren in anul 1956 cu chitanta de mina, ...

Tatal meu a cumparat un teren in anul 1956 cu chitanta de mina, a construit o casa in 1957 in care am locuit intreaga familie adica eu, sora mea si parintii. In prezent mostenitori sunt eu si nepotul meu intrucit parintii si sora mea au decedat.
Pentru o promova o actiune de dobindire a titlului de proprietate al imobilului prin uzucapiune trebuie actionati vinzatorii dar acestia sot, sotie, au decedat succesiv in 1968 si 1995 iar in certificatele de mostenitori emise in urma dezbaterilor nu exista terenul vindut tatalui meu. Au o unica mostenitoare care locuieste in afara tarii.. Noi o actionam pe aceasta ? sau statul roman prin declararea vacantei succesorale. Daca aceasta mostenitoare se prezinta in instanta o sa spuna ca nu are nicio legatura cu acest teren, are certificat de mostenitor atit de la tata cit si de la mama iar acest imobil nu exista.
Precizez ca din 1956 tatal meu a preluat rolul financiar al terenului si constrctiei platindu-se impozitele aferente pina in prezent.

Alte discuții în legătură

Uzucapiune partiala favex favex Parintii mei au cumparat un teren cu chitanta de mana in 1956 iar in 1957 au construit o casa fara autorizatie de construire. Au inscris terenul si casa in ... (vezi toată discuția)
Revendicare Gisela Eremia Gisela Eremia Buna ziua as avea o intrebare si v-as fi foarte recunoscatoare pentru raspunsul dumneawoastra. Am mai postat aici aceasta intrebare insa de fiecare data am ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita a succesiunii favex favex Mama mea a decdat in anul 2001, nu s-a dezbatut succesiunea, mostenitori fiind eu si sora mea care a decedat si ea in anul 2015 avand succesori sotul ... (vezi toată discuția)