Mama mea a decdat in anul 2001, nu s-a dezbatut succesiunea, mostenitori fiind eu si sora mea care a decedat si ea in anul 2015 avand succesori sotul supravietuitor si fiul ei dintr-o casatorie anterioara. Nici aceata succesiune nu s-a dezbatut din lipsa de interes a acestora. Intrebarea este daca ma pot duce la notar si sa fac o declaratie de acceptare tacita a succesiunii de pe urma mamei mele. Masa succesorala nu exista, este un imobil , casa si teren fara acte, care poate fi valorificat si legalizat in viitor prin uzucapiune
Pai exista masa succesorala: casa si terenul pe care le-ati mentionat.
Obtineti intai hotararea judecatoreasca de constatare a dreptului de proprietate, dupa care dezbateti mostenirea dupa mama si sora.
Declaratia dvs de acceptare tacita nu are nicio relevanta in acest context.
Sora mea a decedat de 4 ani si cei doi succesibili nu au facut niciun act. Nu am cum sa promovez singura in instanta o actiune de dobandire a dreptului de proprietate prin uzucapiune pentru perioada 1956- 1986 decit daca sora mea ar avea o reprezentare notariala , macar certificate de calitate de mostenitori. Posesia a fost facuta de catre parintii nostri respectiv mama si tata, in timpul posesiei tata a decedat in 1976 iar posesia a fost continuata de catre mama , eu si sora mea.
Uzucapiune partiala
favex
Parintii mei au cumparat un teren cu chitanta de mana in 1956 iar in 1957 au construit o casa fara autorizatie de construire. Au inscris terenul si casa in ... (vezi toată discuția)
Succesiune
rada78
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii cu privire la urmatoarea problema: tatal meu a fost casatorit de 3 ori iar primele 2 casnicii au rezultate 2 fete; in ... (vezi toată discuția)