avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot recuza un judecator sau ce altceva pot face ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot recuza un judecator sau ce altceva pot face din punct de vedere legal impotriva lui?

Cand judecatorul incalca vizibil codul de procedura civila,care este forma legala si articolele din legi pe baza carora se poate rezolva aceasta situatie,care duce la nedreptati totale in procesul de judecata?
Un exemplu de incalcare a procedurilor este:pentru a demonstra ca o vie a fost plantata in alta perioada decat sustinea fals petentul,am cerut ca obiective demonstrarea varstei vitei de vie, obiective pe care doamna judecator le-a respins categoric zicand "v-am spus ca nu va admit!"
Am dovedit si cu martori ca via a fost plantata in 1992-1993,iar petentul sustine cu un martor mincinos care nici nu stie unde este terenul ca a plantat-o el in 2000.
Doamna judecator a luat in consideratie doar martorul petentului,iar martorii mei,doi la numar,nu i-a luat in consideratie.
Astept cu mare nerabdare un raspuns,pentru care va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 12:02, 15 Mai 2012
Nu puteti revoca un judecator ..., din ce spuneti dvs. nu este nici motiv de recuzare. Aveti posibilitatea atacarii pe caile de atac a hotararii pronuntate de judecatorul care s-a pronuntat pe fondul cauzei si cu care dvs. nu sunteti multumit.
Stimat forumist,

În cazul dvs, cel mai potrivit ar fi ca, în cazul pierderii acțiunii, să folosiți cele expuse în argumentarea căilor de atac.

Nu reiese nici un motiv, caz de incompatibilitate, recuzare, strămutare.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea completului de judecata si stramutarea in alta localitate a dosarului crucy crucy In prezent am un dosar pe rol la Curtea de Apel ( recurs ) . Din ultima sedinta am fost martor la un scenariu din care s-a plecat cu \"pachet\" din sala de ... (vezi toată discuția)
Retrocedari cristiana_1973 cristiana_1973 Avem acte pe un teren,dar ne judecam cu o alta persoana care a fost pusa in posesie,a obtinut hotarare definitiva si irevocabila,am cerut revizuirea dosarului ... (vezi toată discuția)
Mai exista o cale? Martonze Martonze Buna ziua, Recursul la contestatia la executare minor a fost respins. Mai exista o cale de atac extraordinara?daca exista, se poate cere stramutarea ... (vezi toată discuția)