avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mai exista o cale?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mai exista o cale?

Buna ziua,
Recursul la contestatia la executare minor a fost respins.
Mai exista o cale de atac extraordinara?daca exista, se poate cere stramutarea judecatii in alta localitate?

Daca acelasi complet de judecata a dat 2 hotarari netemeinice si ilegale la interval de 1 saptamana in 2 dosare diferite, dar cu aceleasi parti, se poate cere recuzarea aceluiasi complet care urmeaza sa judece al treilea dosar, intre aceleasi parti, saptamana viitoare?
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2013
Martonze, utilizator
Cel mai recent răspuns: Oana-Maria Pitiritean , Avocat 00:36, 16 Martie 2013
Buna ziua,

Potrivit Codului de procedura civila, cai extraordinare de atac sunt si contestatia in anulare si reviziuirea. Motivele pentru care poate fi promovata o cale extraordinara de atac sunt limitativ prevazute de lege si pe cale de consecinta este necesar sa va aflati intr-unul din aceste cazuri, pentru a avea succes intr-o astfel de cauza.
In ceea ce priveste cererea de stramutare, aceasta poate fi formulata doar in cadrul unui proces aflat in curs de desfasurare, ori in cazul dumeavoastra, inteleg ca aveti deja o hotarare definitiva, motiv pentru care nu mai puteti formula cerere de stamutare a cauzei.
Referitor la motivele pentru care poate fi formulata o cerere de recuzare, acestea sunt limitativ prevazute de art. 41 din Codul de procedura civila, nelegalitatea si netemeinicia unei hotarari poate fi constata doar de catre o instanta ierahic superioara, si nu pe calea unei cereri de recuzare.
Multumesc pentru raspuns.
Eu vorbesc insa de 3 dosare, repartizate aceluiasi complet, la interval de cate o saptamana.
In primele 2 dosare, acest complet a dat niste hotarari absolut aberante, la prima mai exista calea de atac a recursului, dar acolo nu chiar stiu daca pot argumenta netemeinicia hotararii, parca la recurs se poate ataca doar forma, nu legalitate?, iar al doilea a fost un recurs la contestatie , care a fost respins fara sa stiu de ce, nu s-au invocat exceptii la inceputul sedintei si acea executare a fost o incalcare grosolana de drept si de morala.

Acelasi complet mai are pe rol un al treilea dosar, respins la fond pe motiv de autoritate de lucru judecat relativ si de aceea intreb: Pot recuza acest complet absolut ostil?
Tot acest complet a respins anul trecut un recurs al mamei, tot asa, cu motivatii puerile.
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2013
Martonze, utilizator
Motivele prezentate de dvs., respectiv faptul ca acelasi complet a pronuntat in dosare diferite, sentinte pe care le apreciati ca fiind nelegale, nu constituie un motiv de recuzare pentru un alt dosar, avand obiect diferit fata de celelalte dosare, chiar si aflat pe rolul aceluiasi complet, decat in masura in care puteti dovedi existenta unuia din cazurile prevazute de art. 41 C.proc.civ. aceste motive fiind limitativ prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare manuelaturcu manuelaturcu Buna dimineata, Va rog sa ma ajutati ! Am avut un recurs la Curtea de Apel Pitesti . Instanta s-a mai pronuntat intr-o cauza asemanatoare cu a mea , ... (vezi toată discuția)
Stramutare proces - conditii tusu tusu Buna ziua, miercuri, 2 aprilie, am o contestatie in anulare la Curtea de Apel. din cate inteleg, contestatia va fi judecata de aceiasi judecatori pe care ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol ADIJ ADIJ Se poate repune pe rol o cauza solutionata printr-o hotarare irevocabila care a fost ulterior atacata cu contestatie in anulare admisa, caz in care hotararea ... (vezi toată discuția)