avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... REPUNERE PE ROL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

REPUNERE PE ROL

Se poate repune pe rol o cauza solutionata printr-o hotarare irevocabila care a fost ulterior atacata cu contestatie in anulare admisa, caz in care hotararea in cauza nu mai este irevocabila. Completul care a admis contestatia in anulare a concluzionat ca nu s-a raspuns tuturor motivelor de recurs motiv pentru care si-a distribuit si rejudecarea recursului. Insa doresc sa fac cerere de repunere pe rol a dosarului initial (dosarul care a fost finalizat cu acea hotarare care intre timp nu mai este irevocabila) motivat de faptul ca s-a desfiintat hotararea irevocabila iar completul investit initial cu judecarea recursului nu s-ar fi pronuntat pe anumite motive invocate de partea adversa. Intregul demers vizeaza de a scapa ca judecarea cauzei sa fie facuta de completul care a admis contestatia in anulare (total nelegal) si care in mod cert va da castig de cauza partii adverse, avand in vedere ca toate recursurile (in numar de 6) sunt "distribuite aleatoriu "numai catre acest complet iar acesta pana in prezent mi-a intors doua hotarari pe motive ce ar face sa roseasca si un prescolar.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:11, 4 Decembrie 2010
Nu cred ca puteti sa repuneti pe rol un dosar care se afla in faza de recurs ,nu este procedural.Asteptati sa se judece recursul.Daca completul de judecata vi se pare ca are o atitudine partinitoare ,recuzati completul de judecata ,puteti cere stramutarea dosarului la Inalta Curte de Casatie si Justitie la o instanta egala in grad,etc.
:-/ ce sa repuneti pe rol? Caci ...este pe rol.

Inteleg ca s-a admis contestatia in anulare pentru cel de-al doilea motiv reglementat de art 318 (instanta de recurs a omis din greseala sa cerceteze vreunul din motive).
Acesta este doar primul pas. Dar mai trebuie ceva = rejudecarea recursului in limita motivului omis. (adica mai au ceva treaba in dosarul acesta).
Dupa rejudecare se poate ajunge la o casare sau modificare totala sau partiala a hotararii atacate cu recurs.
Sau poate ca nu... Caci motivul pentru care a fost admisa contestatia (motivul a carui cercetarea a fost omisa) poate sa nu duca, dupa cercetarea lui, la schimbarea solutiei instantei de recurs. (adica este posibil si asa: ...am admis contestatia, dar rejudecand recursul ... ramane cum s-a stabilit.)
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Decembrie 2010
romascanu, moderator
Este pe rol dosarul in care urmeaza a se rejudeca recursul (cauza nr.2), asa cum bine ati sesizat.
Insa doresc sa cer repunerea pe rol a primului dosar (cauza nr.1), deoarece completul ce urmeaza sa rejudece recursul nu isi mascheaza sub nici o forma intentile (intre timp a mai admis un recurs al partii adverse, motivat de tot rasul).
Finalul (dupa admiterea contesatiei in anulare) va fi de admitere a recursului formulat de partea adversa, motiv pentru care trebuie neaparat sa scap ca judecarea acestei cauze sa fie facuta de acest complet.
Am cerut stramutarea cauzei, mi-a fost admisa intr-o prima etapa cererea de suspendare a judecarii cauzei pana la solutionarea cererii de stramutare, stramutare care insa mi-a fost respinsa.
va judeca alt complet cauza dvs. nu puteti cere repunerea pe rol a primului dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casarea unei hotarari si anularea acesteia cu trimitere spre rejudecare la instanta de fond... catalinchis catalinchis Instanta a admis Contestatia in anulare si a dispus casarea in intregime a hotararii si anularea acesteia cu trimitere spre rejudecare la instanta de fond. Din ... (vezi toată discuția)
Anulare recurs clyde2010 clyde2010 1. \" ... pune in vedere depunerea dovezii achitarii taxei de tb si tb judiciar,sub sanctiunea anularii recursului ca netimbrat.\" Ce inseamna asta:se poate ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol, termen de perimare DUNIC DUNIC Buna seara Rog sa fiu ajutat in deslusirea urmatoarei situatii: intr-un dosar judecat dupa vechiul COD (dasarul A), s-a pronuntat Decizia in RECURS. De 5 luni ... (vezi toată discuția)