avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Activitate NagyCsZs

Activitate NagyCsZs

Răspuns la discuția drept civil
Nu am primit pretul si am incheiat numai un antecontract. S-a depasit termenul. deja din anul trecut.Am discutat cu avocati, si au zis, pentru rezolutiunea antecontractului trebuie sa platesc taxa timbru dupa suma cuprinsa in antecontract. Dar cum am zis, in acest antecontract fara consimtamantul meu cele 2 oamnei au vandut partea lor (cota lor ideala, dar nu pentru domnul cu care suntem partneri prin antecontract ci pentru un alt cineva !!!)). Deci intrebarea:: taxa timbru cum trebuie sa platesc, dupa suma stabilata(pretul stabilit )pentru cele trei vanzatori, sau numai dupa suma stabilita pentru cota mea ideala. Este nevoie de platit taxa timbru pentru rezolutiunea antecontractului? Acest antecontract daca nu este valabila fiindca s-a depasit termenul de ce trebuie rezolutionat in instanta? Cele doi oamnei au vandut partea lor (cota ideala) deci antecontractul in care sunt cuprinse cu mine impreuna ( 3 oamnei) in cazul asta este valabila? In acest caz, eram coproprietari, dreptul de preemtiune nu exista? Avocatii au mai zis ca dupa trei ani deja nici nu pot sa cer sa fiu platit, si poate sa fie un pericol ca domnul cu care am antecontract ma da la judacata, si cere validarea antecontractului in sensul sa fie modificat pentru un contract autentic de vanzare cumparare si cu asta pierd cota mea ideala!!! Asta poate sa fie o teama reala?Nu ma vine sa cred. Intreb asta fiindca de mult nu traiesc acasa, Multumesc mult pentru orice raspuns.
Răspuns la discuția drept civil
Este vorba despre o mostenire primita inapoi, un imobil mare, intrun oras, in centrul orasului. Suntem mai multi mostenitori, Cu diferite cote ideale, deci nu este facut iesirea din indiviziune. Sunt mostenitori care au vandut cota lor ideala. Problema mea este ca, eu am un antecontract cu un domn X, care la timpul stabilit in antecontract nu a fost prezent sa incheiem contractul defenitiv (la notariat).. Deci eu nu am fost platit. Dar in acest antecontract mai este cuprinsa inca 2 oameni, care au vandut partea lor, cota ideala, pentru acest domn.fara stirea mea, Intrebare pentru rezilirea (desfacerea) antecontractului in instanta taxa pentru rezilire, dupa ce suma trabuie sa platesc dupa suma stabilita pentru cele 3 oamnei in antecontract, sau numai dupa suma stabilita pentru mine. Si antecontractul mai este valabila dupa ce cele 2 oameni au "iesit" din antecontract fiindca partea lor au vandut, Nu trebuie facut un alt antecontract? Si mai este o problema, ca cele 2 oameni nu pentru domnul X au vandut partea lor cu care au fost in contract ci pentru un alt domn.!!!
Discuție drept civil
Am o intrebare, daca am un antecontract cu X, dar in acest antecontract este cuprins si Y si Z, deci suntem 3 in acelasi antecontract, dar Y si Z au vandut partea lor ideala pentru X, si eu nu am fost platit, pentru desfacerea contractului impozitul (taxa) dupa ce platesc, 1.platesc dupa suma totala stabilata in antecontract, sau numai dupa suma stabilita pentru mine? Si inca o intrebare: antecontractul asta este valabila sau nu, incat cele 2 oameni cu vanzarea partea lor au "iesit" din antecontractul asta, deci antecontractul nu trebuie sa fie modificat in asa fel incat numai eu sa fiu mentionat ca vanzator - cu suma reala?
Răspuns la discuția antecontract
Am 3 intrebari, antecontractul de vanzare-cumparare in ce termen trebuie sa fie notat in carte funciara, cine trebuie sa faca, cumparatorul sau vanzatorul? o promisiune de vanzare-cumparare trebuie notat in carte funciara? ce se intampla daca promisiune de vanzare-cumparare nu este notat in carte funciara?
Răspuns la discuția antecontract
Cazul nostru este mai complicat. Este vorba despre un imobil luat abuziv, si dat inapoi. Imobilul are mai multe mostenitori, deci acuma suntem mai multi proporietari in acest imobil nediviziat. Un proprietar a vandut cota sa ideala pentru un domn X nu stim cu cat si cum. Trebuia sa cere dreptul nostru de preemtiune sau nu? Noi am fost siliti, in felul ca nimeni nu mai vrea sa cumpere un imobil din care deja este vandut o cota ideala, sa facem un antecontract de cumparare-vanzare cu acest domn. Sa zicem ca am fot de acord cu pretul promis de cumparator, care era mult sub pretul real a imobilului (centrul orasului aproximativ 1000 metrupatrat 2000 metrupatrat teren, gradina). Antecontractul a fost semnat in anul 2008! Dar in momentul in care trebuia sa fie prezent la notariat pentru incheierii contractul de vanzare-cumparare autentic, nu s-a prezentat. In loc sa fie prezent ne a trimis niste notificari si a propus sa fim de acord cu pretul nou oferit care este aproximativ 50 la suta mai mic decat suma originala, in antecontract. Noi nu am fost de acord. Noi am cerut rezilirea contractului, avocatii nostrii au zis, nu avem dreptul sa desfacem contractul! Acuma deja stiu, ca am avut dreptul asta. Situatia este ca nu stiu clar cum sa desfac, (reziliere, rezolutionarea) antecontractul cu acest domn, intrucat mai am si contractul cu avocatul, care acuma nu vrea sa stea de vorba cu mine (posibil fiindca am refuzat oferta rusionoasa a cumparatorului). Ba mai mult a cerut 3000 EURO daca vrem sa desfacem contractul! M-am dus acasa am facut 1000 km degeaba. Pur si simplu nu inteleg cum poate sa fie asa ceva! In Anglia ca de pilda daca faci un antecontract de cumparare-vanzare daca cumparatorul nu se prezinta si nu plateste la timp, pierde avansul si antecontractul se declara nul. Este asa si in Germania. Si in Ungaria. Dar si in Franta, stiu fiindca am prieteni si acolo. Si stiu ca codul civil romanesc e facut pe baza codului civil francez. Daca trebuie sa platesc as vrea sa stiu pentru ce platesc. Eu pana acuma tot am platit si nu am primit nimic. Cand am fost acasa mi am dat seama ca nici intabularea nu fost facuta, desi imobilul a fost dat inapoi defenitiv in anul 2006!
Răspuns la discuția antecontract
Vreu sa pun o intrebare despre dreptul de preemtiune. Exemplu, tara in cara traiesc existe legea asta in felul: un imobil nediviziat, care are mai multe coproprietari cu cote ideale diferite, un propietar numai atuncia poate sa vanda cota sa daca oficial in scris a oferit dreptul de preemtiune pentru celelalti proprietari, intrebarea: in Romania cum se aplica dreptul de preemtiune , sau se poate aplica dreptul de preemtiune in cazul amintit de mai sus, cand vrei sa vanzi cota ta ideala din imobil nedeviziat?
Răspuns la discuția antecontract
Multumesc pentru raspuns, mai am o intrebare, executorul judecatoresc poate sa fie un avocat (avocatul meu) sau poate sa fie un notar ales de mine?
Discuție antecontract
Traiesc in strainatate, dar m-am nascut in Romania. Cu surorile mele am mostenit un imobil nediviziat, si avem cote ideale separate pe care am vrut sa vandem impreuna. Cu un domn X am facut un antecontract, au platit avans, dar la data stabilita in antecontract pentru semnarea contractul autentic de cumparare-vanzare nu s-au prezentat. Au trimis cu intarziere niste Notificari, in care au vrut sa scada pretul original cu aproximativ 50 la suta.
Noi nu am fost de acord.
Intrebarea: cum se poate face rezolutiunea (rezilirea) antecontractului, si radierea din cartea funciara?