avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract

Traiesc in strainatate, dar m-am nascut in Romania. Cu surorile mele am mostenit un imobil nediviziat, si avem cote ideale separate pe care am vrut sa vandem impreuna. Cu un domn X am facut un antecontract, au platit avans, dar la data stabilita in antecontract pentru semnarea contractul autentic de cumparare-vanzare nu s-au prezentat. Au trimis cu intarziere niste Notificari, in care au vrut sa scada pretul original cu aproximativ 50 la suta.
Noi nu am fost de acord.
Intrebarea: cum se poate face rezolutiunea (rezilirea) antecontractului, si radierea din cartea funciara?
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 18:40, 22 Martie 2010
buna ziua.
se poate face o conventie de rezolutiune daca toate partile sunt de acord.
daca nu pe cale de instanta.
~ Conținut șters la cerere ~
.... si pierderea arvunei (avansului) date !!!;);)
Multumesc pentru raspuns, mai am o intrebare, executorul judecatoresc poate sa fie un avocat (avocatul meu) sau poate sa fie un notar ales de mine?
:D sunt trei meserii distincte cele mentionate de catre dvs .
avocatul va poate reprezenta in instanta , executorul judecatoresc transmite notificarea catre promitentii -cumparatori , notarul emite incheierea de certificare . :P

Alte discuții în legătură

Imobil vandut de 2 ori, antecontract nerespectat Sebastian03 Sebastian03 Buna ziua, In anul 2018 am semnat un antecontract pentru o garsoniera intr-un bloc la care abia se incepuse constructia (Ilfov). Desi nu mi-a sunat bine, ... (vezi toată discuția)
Promisiune sinalagmatica de vinzare cumparare imac imac Buna ziua. In urma cu 1 an am incheiat o promisiune de v-c pentru un imobil in calitate de promitent vinzator, fara termen si fara clauze . Promisiunea a ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare imobil neonorat de promitentul cumparator ContSters89081 ContSters89081 Un antecontract de vanzare-cumparare imobil: promitentul cumpartor da un avans promitentului vanzator, stabilesc impreuna data pentru autentificarea ... (vezi toată discuția)