avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... promisiune sinalagmatica de vinzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

promisiune sinalagmatica de vinzare cumparare

Buna ziua.
In urma cu 1 an am incheiat o promisiune de v-c pentru un imobil in calitate de promitent vinzator, fara termen si fara clauze . Promisiunea a fost notata in CF.
Promitentul cumparator refuza sa incheie contract autentic de v-c spunind ca nu mai are bani sa-mi achite diferenta , dar nici nu doreste sa rezolvam problema pe cale amiabila.
Ce pot sa fac, avind in vedere faptul ca in cf este notata promisiunea si am interdictie de instrainare .
Cel mai recent răspuns: imac , utilizator 14:32, 5 Martie 2010
buna ziua!
va puteti adresa instantei cu cerere de rezolutiune a antecontractului.
in prealabil sa il notificati.
cel mai indicat consultati un avocat.
Multumesc!
Notificati-l, prin executor judecatoresc, sa se prezinte in data de ... la ora de ... la notarul .... pentru a incheia in forma autentica contractul de vanzare cumparare și, pentru acest lucru, pana la data respectiva sa va plateasca diferenta de plata.
In data de ... la ora de .... va prezentati la notarul ...., daca se prezinta incheiati contractul, incasati banii.
In data de ... la ora de .... va prezentati la notarul ...., care (in cazul in care nu se prezinta promitentul cumparator) dupa ce va striga de 3 ori va certifica faptul ca cel notificat nu a venit.
Acestea sunt etape premergatoare cererii de chemare in judecata, fara de care nu puteti dovedi buna dvs credinta ca ati vrut sa incheiati contractul. De aceea trebuie sa fiti foarte specific.
Cu aceasta certificare de fapte, cu notificarea facuta, va duceti in instanta si solicitati rezolutiunea antecontractului si pierderea arvunei date (avansului).
Mult succes !!
Multulesc mult pt. precizari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbrare imac imac Buna ziua In cazul unei actiuni in rezolutiunea unei promisiuni bilaterale de v-c , reclamantul fiind pomitentul vinzator, taxa de timbru se achita la ... (vezi toată discuția)
Antecontract NagyCsZs NagyCsZs Traiesc in strainatate, dar m-am nascut in Romania. Cu surorile mele am mostenit un imobil nediviziat, si avem cote ideale separate pe care am vrut sa vandem ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare cumparare anamariasoare anamariasoare cumparatorul nu a respectat promisiunea de vanzare cumparare a unui imobil(eu fiind vanzatorul),l-am lasat sa stea de fapt in locuinta predandu-i cheia la data ... (vezi toată discuția)