avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... timbrare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

timbrare

Buna ziua
In cazul unei actiuni in rezolutiunea unei promisiuni bilaterale de v-c , reclamantul fiind pomitentul vinzator, taxa de timbru se achita la valoarea promisiunii sau a sumei incasate ca avans?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 16:23, 8 Martie 2010
la valoarea promisiunii
Chiar daca nu se cere in instanta ca promitentul cumparator sa-i indeplineasca obligatia ci doar rezolutiunea contractului?
atunci mergeti pe actiune in constatare si platiti putin
Problema este ca aceasta promisiune a fost notata in cf si am interdictie de instrainare. Promitentul cumparator nu mai doreste sa cumpere , l-am notificat dar nu s-a prezentat la notar sa rezolvam problema pe cale amiabila. Merge o simpla actiune in constatare?
trebuie vazute actele de un avocat.. oricum daca vreti sa castigati va trebuie un avocat care sa faca tot ce este nevoie in interesul dvs, inclusiv in problema cartii funciare.. cu stima, avocatPetre

Alte discuții în legătură

Rezolutiunea unilaterala - timbraj actiune in constatarea acesteia instinctual instinctual Buna ziua, Am o situatie juridica noua si as dori sa vad si alte opinii fate de cea care am formulat-o eu inaintea instantei. Promisiune bilaterala de ... (vezi toată discuția)
Promisiune sinalagmatica de vinzare cumparare imac imac Buna ziua. In urma cu 1 an am incheiat o promisiune de v-c pentru un imobil in calitate de promitent vinzator, fara termen si fara clauze . Promisiunea a ... (vezi toată discuția)
Anularea promisiuni de vanzare mirela andrada mirela andrada cum se poate anula o promisiune de vinzare sub semnatura privata la terenuri cu legea 18/1991 care au o interdictie de vanzare pe 10 ani (vezi toată discuția)