Buna ziua,
In luna februarie am cumparat un apartament. De atunci am fost de cateva ori numai ca sa ne facem niste idei pentru renovare care urma. Acum cand am inceput renovarile si am facut primele citiri de apa, am fost informati de la asociatie ca exista diferenta mare intre ultmele citiri comunicate de fostii proprietari si citirile comunicate de noi. Cu alte cuvinte, apartamentul nostru figureaza cu o datorie foarte mare pentru consum de apa. Intrebarile mele sunt:
1) A avut dreptul reprezentantul asociatiei sa elibereze adeverinta in care sa mentioneze ca proprietarul nu are datorii la asociatie fara sa se asigure ca toate citirile au fost comuncate corect?
2) Poate fi trasa la raspundere persoana care a eliberat adeverinta respectiva?
3) Ce inseamna pentru noi faptul ca timp de 5 luni nu am aparut la asociatie si nu am dat nicio citire? Dupa cumpararea apartamentului ne-am intalnit personal cu seful asociatiei si i-am comunicat datele personale, inclusiv numerele de telefoane.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Imi cer scuze daca astfel de intrebare exista deja pe forum, eu nu am gasit un raspuns explicit :sorry:
Doresc sa infiintez o asociatie si ca sediul sa declar apartamentul propriu. Este nevoie sa schimb destinatia locuintei?