avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorii la asociatie de proprietari ramase de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorii la asociatie de proprietari ramase de la fostul proprietar al apartamentului

Buna ziua,
In luna februarie am cumparat un apartament. De atunci am fost de cateva ori numai ca sa ne facem niste idei pentru renovare care urma. Acum cand am inceput renovarile si am facut primele citiri de apa, am fost informati de la asociatie ca exista diferenta mare intre ultmele citiri comunicate de fostii proprietari si citirile comunicate de noi. Cu alte cuvinte, apartamentul nostru figureaza cu o datorie foarte mare pentru consum de apa. Intrebarile mele sunt:
1) A avut dreptul reprezentantul asociatiei sa elibereze adeverinta in care sa mentioneze ca proprietarul nu are datorii la asociatie fara sa se asigure ca toate citirile au fost comuncate corect?
2) Poate fi trasa la raspundere persoana care a eliberat adeverinta respectiva?
3) Ce inseamna pentru noi faptul ca timp de 5 luni nu am aparut la asociatie si nu am dat nicio citire? Dupa cumpararea apartamentului ne-am intalnit personal cu seful asociatiei si i-am comunicat datele personale, inclusiv numerele de telefoane.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:27, 27 Iulie 2010
1. Asociatioa a eliberat o adeverinta din care reiesea, probabil, ca apartamentul respectiv nu are restante la data eliberarii. La schimbarea proprietarilor, ca si a chiriasilor, cei care fac tranzactia trebuie sa verifice personal situatia debitelor, a platilor, indexul contoarelor de energie electrica, de gaz, de apa, a telefonului fix, a debitelor la internet etc.
2. Daca persoana care a eliberat adeverinta a stiut, a avut alte cifre in documente decat ceea ce a scris in adeverinta, poate fi trasa la raspundere.
3. Firesc era sa cititi apometrele atunci cand ati preluat apartamentul si sa confruntati cu ce era inregistrat la asociatie. Apoi iar era normal ca lunar sa treceti pe la asociatie si sa predati citirea sau sa solicitati administratorul sa citeasca indexul. In cele 5 luni vi s-au trecut pe lista de plata anumite cheltuieli in functie de suprafata utila a apartamentului, de numarul de persoane inregistrat la asociatie, de pierderile si diferentele de apa, agent termic, cota de reparatii etc.
Probabil ca in aceste 5 luni vi s-au calculat si penalizari pentru restante ceea ce este iar normal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie la intretinere de la proprietarul vechi! rusucat rusucat Buna ziua, Ma numesc Rusu Constantin, sunt din Piatra Neamt si va rog sa ma ajutati in urmatoarea chestiune: Acum 2 luni am achizitionat prin Prima Casa un ... (vezi toată discuția)
Restante fost proprietar KinDreD KinDreD Am achizitionat un apt recent si la prima intalnire cu administratorul am fost informat ca fostii proprietari au o \"restanta\" de 356 de m3 apa rece. Cel mai ... (vezi toată discuția)