avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante fost proprietar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante fost proprietar

Am achizitionat un apt recent si la prima intalnire cu administratorul am fost informat ca fostii proprietari au o "restanta" de 356 de m3 apa rece. Cel mai probabil, au dat indexul "din burta" si au mers asa tot timpul.
Per total, restanta pe luna Nov - care le apartine in totalitate - se ridica la 1550 RON.
Dupa multe discutii amiabile, accestia refuza inca plata pe motiv ca au adeverinta de la asociatia de prop cum ca nu au restante. Adeverinta a fost necesara la notariat pentru ctr de vanzare-cumparare si cel mai probabil ca au obtinut-o cu "hai ma nene".
Au venit si ei sa vorbeasca cu administratorul si acum aud lucruri diferite - ei spun ca nu platesc nimic, administratorul spune ca ii asteapta sa plateasca.
In cazul in care nu se va plati aceasta datorie si implicit nici cea pe Decembrie, care tot lor le apartine, am castig de cauza la un eventual proces?
Ma gandesc ca in baza declaratiei pe proprie raspundere cum ca se obliga sa nu lase imobilul cu restante - declaratie scrisa in ctr de vanzare-cumparare nu am cum sa pierd in instanta.

Ce ma sfatuiti?

Cel mai recent răspuns: KinDreD , utilizator 18:52, 1 Februarie 2011
1 La ce data a fost cumparat apatmentul mai precis data incheierii la notar ?
2 La ce data a fost eliberata chitanta necesara la notar cum ca nu au datorii?

Normal ar fi sa o plateasca fostul ca el a stat dar dupa cum vedeti nu vrea.
Ca mai toata lumea care scrie pe forum pentru luna in curs de calculare(ce urmeaza a fi afisata) trebuia sa va luati masuri dv.
Adica se cumpara in ianuarie 2011 si se elibereaza de asociatie ca nu are de platit nimic(asta insemnand ca a platit noiembrie) dar decembrie abia acum se calculeaza deci cine o plateste?

Dupa parerea mea ati luat masiri prin
se obliga sa nu lase imobilul cu restante - declaratie scrisa in ctr de vanzare-cumparare

Dati-l in judecata.Poate ne spun avocatii.Intrbati la notarul unde s-a facut contractul ce va sfatuieste sa faceti.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
w_v_w_v, utilizator
w_v_w_v a scris:

1 La ce data a fost cumparat apatmentul mai precis data incheierii la notar ?
2 La ce data a fost eliberata chitanta necesara la notar cum ca nu au datorii

1. 06.12.2010
2. 03.12.2010

In contractul de vanzare-cumparare, vanzatorii se declara pe proprie raspundere ca nu au datorii la intretinere sau orice alta datorie catre Asoc de Prop ce intra sub legea 230/2007.

Cred ca e suficient...sper cel putin...
La data de 03.12.2010 vechii proprietari achitasera ce aveau de achitat in listele de plata care erau inca afisate (probabil ale lunii octombrie).

Ei totusi au mai consumat dupa luna octombrie (despre care se spune in adeverinta ca nu sunt restantieri)....si care consumuri apar pe lista lunii noiembrie care s-a afisat spre sfarsitul lui decembrie, deci dupa incheierea contractului, dar cu consumuri in interiorul contractului.

La data de 03.dec.2010 administratorul nu putea sa-i dea o adeverinta in care sa fie mentionate niste datorii prezumtive si cu totul aproximative ale lunii noiembrie deoarece nu calculase inca listele pentru noiembrie. Nu era legal si nici normal, dar....... dv. trebuia sa fi luat legatura cu administratorul si sa va fi interesat ce mai e de plata pentru aceasta perioada si cand apar aceste sume intre octombrie si noiembrie.....
Deci mentiunea care e prevazuta in contract a fost respectata, numai ca notarii ar trebui sa modifice aceasta mentiune in sensul de a cere in adeverinta venita de la asociatie ca sa se specifice pana la ce data sunt calculate cheltuielile achitate, astfel avertizandu-i pe cumparatori ca mai urmeaza o perioada neacoperita de aceasta adeverinta.
elga50 a scris:

....... dv. trebuia sa fi luat legatura cu administratorul si sa va fi interesat ce mai e de plata pentru aceasta perioada si cand apar aceste sume intre octombrie si noiembrie.....
.

Din nefericire nu m-am gandit sa fac asta, daca m-as fi gandit, probabil nu as mai adresa asemeneea intrebari; ce este de facut acum? Totusi respectivul consum este imputabil celui care l-a inregistrat, nu mie... in plus, este vorba de unele nereguli la citirea apometrelor- pe care fostul prop. nu le recunoaste-, iar administratorul a facut o regularizare inainte de venirea mea in asociatie.
Stiti.....
- probabil ati picat in locul nepotrivit, la momentul nepotrivit (problema cu regularizarea consumului, care ar fi putut fi facuta in mod fericit pentru dv. cu 2-3 luni inainte)
si
- necunoasterea legii (parafrazand putem spune necunoasterea unor proceduri) nu te scuteste de raspundere (putem spune de paguba).

Alte discuții în legătură

Datorie la intretinere de la proprietarul vechi! rusucat rusucat Buna ziua, Ma numesc Rusu Constantin, sunt din Piatra Neamt si va rog sa ma ajutati in urmatoarea chestiune: Acum 2 luni am achizitionat prin Prima Casa un ... (vezi toată discuția)
Probleme cu presedinta asociatiei de proprietari si cu administratora blocului Minca_Sorin Minca_Sorin Buna seara, Pe data de 2 aprilie 2015 m.am mutat in apartamentul cumparat,am citit apometrele si le.am depus in cutia postala aferenta doamnei ... (vezi toată discuția)