avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Activitate dalyna

Activitate dalyna

Sunt functionar public de executie intr-o institutie publica judeteana. Efectuez activitate de inspectie si control in sectorul alimentar si vreau sa stiu daca este incompatibilitate daca inchei un contract de colobarare cu o societate comerciala din sectorul alimentar care desfasoara activitate pe segmetul de activitate al institutiei in care lucrez dar nu face obiectul activitatii din sfera atributiilor mele de serviciu? Prin contractul de colaborare voi avea de semnat documente si voi avea si o decizie de coordonare a activitatii a unei echipe de angajati , semnarea unor documente!
Sunt functionar public si vreau sa am in paralel un alt job si anume ASISTENT IN BROKERAJ IN ASIGURARILE DE LOCUINTE OBLIGATORII.
Precizez ca activitatea mea ca functionar public ( controlul igienei produselor alimentare) nu face domeniul activitatii noului job vizat.

Totusi sunt un picut nelamurita si practic nu stiu daca sa demarez actele pentru obtinerea acestui job suplimentar, care ar putea sa suplimenteze veniturile din aceasta "perioada greu incercata de toti bugetarii"
Asadar:
Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei;
SECŢIUNEA a 5-a
Incompatibilităţi privind funcţionarii publici
ART. 94
(1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică.
(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;
b) în cadrul cabinetului demnitarului, cu excepţia cazului în care funcţionarul public este suspendat din funcţia publică, în condiţiile legii, pe durata numirii sale;
c) în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoană fizică autorizată;
d) în calitate de membru al unui grup de interes economic.
"In cadrul" se refera la eventuala remunerare primita de functionarul public de pe urma prestarii unui serviciu de catre acesta din urma ?

ARTICOLUL 94, dar si ART 95, a fost modificat dupa cum urmeaza:
Legea 330/2009:
Art. 51. - La 3 zile de la data publicarii prezentei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, litera c) a alineatului (2) al articolului 94 din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 279 din 21 aprilie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
"c) in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale ori in alte unitati cu scop lucrativ din sectorul public;".
Art. 52. - La 3 zile de la data publicarii prezentei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, alineatul (1) al articolului 96 din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 279 din 21 aprilie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
"Art. 96. - (1) Functionarii publici pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice si in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public potrivit fisei postului."
Ce vreau sa cunoasteti:
Fiind inscrisa ca membru in echipa "reforma asigurarilor" , voi avea un contract de mandat si voi obtine un cod de licenta de la CSA (Comisia de Supraveghere a Asigurarilor). Practic TOP Training System, initiatoarea proiectului Reforma asigurarilor, este o societate care are ca si domeniu de activitate principal livrarea de seminarii si traininguri in domeniul dezvoltarii personale si profesionale cu tematici ca : educatie financiara, vanzare-negociere, comunicare, persuasiune, abilitati de prezentator, leadership, network marketing.
Reforma asigurarilor de locuinte a inceput la 15 iulie. Pentru a putea lucra in asigurari, fiecare membru inscris in "reforma asigurarilor" trebuie sa semneze contractul de mandat si sa aiba codul de licenta de la CSA.
TOP Training System lucreaza cu broker-ul: DESTINE BROKER DE ASIGURARE .

Este cineva care cunoaste legislatia CSA si sa ma lamureasca daca ceea ce intentionez sa fac este incompatibil cu statutul functionarului public sau daca intru in conflict de interese?
Va rog ajutati-ma !!!!
Ce presupune COD DE LICENTA obtinut de la CSA?Stie cineva?

















Multumedc pentru raspuns. Am inteles ca masteratul nu ma poate ajuta sa avansez in treaptain, in schimb nemultumirea mea este de ce nu am beneficiat de treapta de salarizare, conform legii, si vechimii mele, cand am reinceput activitatea in 2008?
Eu consider ca treapta trebuia sa o primesc undeva prin octombrie/noiembrie 2008, nicidecum in aprilie 2009. Legislatia spune ca avansarea se face o data la 2 ani, conditie care o indeplineam in oct 2008, inclusiv calificativele la evaluare.- am obtinut "foarte bine"la fiecare evaluare din an.
Pratic eu am avut 2 ani si 6 luni vechime cand am primit treapta. Cum as putea rezolva totusi problema, se mai poate face ceva sa recuperez vechimea de 6 luni?
Buna ziua! Va solicit ajutorul intr-o problema care efectiv ma macina nervos.......
Sunt functionar public in cadrul unei DSVSA judetene, de profesie sunt inginer.
In anul 2005 de la data de 01 ianuarie, am fost incadrata pe postul de consilier debutant, pe data de 01 ianuarie 2006 am trecut pe postul de consilier, asistent, treapta de salarizre 3.
Am desfasurat activitate pana in luna iulie 2007 cand am intrat in concediu prenatal, iar din data de 17 noiembrie 2007 am primit decizie prin care mi se suspenda raporturile de activitate, intrand in concediu de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani.
Am reinceput activitatea mai devreme de 2 ani-durata concediului de crestere a copilului, mai exact 1 septembrie 2008, cand am primit decizie de reluare a raportului de activitate.
Pe data de 1 aprilie am primit treapta de salarizare-mai precis consilier asistent treapta de salarizare 2.
Precizez ca in anul 2008, in luna iulie, am finalizat prin promovarea examenului de disertatiei, cursuri postuniversitare (masterat)-2 ani, cu specializare specializare care face obiectul activitatii in institutia in care profesez.
Date fiind cele expuse mai sus, ajutati-ma va rog si sfatuiti-ma ce as putea face sa obtin incadrarea in gradul profesional sau treapta de salarizare care mi se cuvine de fapt, conform normelor legislative privind functionarii publici, pentru vechimea, cursurile postuniversitare absolvite de mine.
Sa inteleg ca este rea vointa din partea conducerii, sau cum as putea interpreta?
Mentionez ca am inregistrat la compartimentul de resurse umane copii ale diplomei de masterat , pentru dosarul personal, dar si o cerere inregistrata in luna iulie 2007 inainte de a intra in concediu prenatal prin care solicit avansarea in treapta de salarizare, raspuns din partea conducerii ca fiind afirmativ dar inepand cu data de 01 ianuarie 2007, data la care eram deja in concediu de crestere a copilului, deci cu raporturile de serviciu suspendate.Treapta de salarizare nu am primit nici in luna septembrie 2008 cand mi-am luat reluat activitatea ci tocmai in luna aprilie 2009, cum va spuneam mai sus.
De cate ori am cerut lamuriri asupra acestei probleme mi se raspundea ca treptele trebuiesc prinse in bugetul anului urmator si in statul de functii, ca nu pot beneficia pt ca nu a fost solicitata de catre dumnealor. Ce vina am eu ca dumnealor nu au prins in statul de functii si in buget treapta sau cum as putea rezolva pe cale amiabila aceasta problema care ma afecteaza ca functionar public?